Milanič: Da smo preslabi, se je pokazalo že po prvi podaji

Klopp: Lepo je doseči klubski rekord, ki ga bo verjetno težko sklatititi. A fantje so si ga zaslužili, bili so neverjetno učinkoviti. 

Objavljeno
18. oktober 2017 01.53
J. P.
J. P.

Maribor - Po hudem porazu v tretjem kolu skupine E nogometne lige prvakov z Liverpoolom (0:7) je bilo v mariborski slačilnici, razumljivo, kaj klavrno vzdušje, tudi trener Darko Milanič seveda ni imel razlogov za dobro voljo. »Ni odločala postavitev, bili smo enostavno preslabi, kar je bilo očitno že po prvi podaji. Uvodni prejeti gol nas je zelo omejil in ves dvoboj smo bili slabi. Ko pa še enkrat razmišljam o tekmi: ta postavitev in ti fantje so nas pripeljali v ligo prvakov, toda tokrat smo bili bistveno slabši od tekmeca. V idealnem stanju bi tudi proti Liverpoolu, prepričan sem, odigrali odlično tekmo. V naši ligi iščemo napadalne rešitve, potem pa naletiš na Spartak, Sevillo in Liverpool, proti katerim se moraš znati ubraniti. Po odmoru sem dodal še enega zveznega igralca, a se je vseeno zgodilo, da smo natančno vedeli, kam ne smemo igrati, a nas je slab trenutek spet vodil do tega, da so nas nasprotniki še dvakrat kaznovali,« je STA navedla Milaničevo izjavo.

Dosti bolj prešerno je bilo v taboru Liverpoola, nemški trener Jürgen Klopp je bil nad videnim navdušen: »Ocena? Dobro ali celo zelo dobro. Storili smo natanko to, kar smo si želeli. Pokazali smo se v najboljši luči, brez pritiska zadnjih tednov. Bili smo odlični v napadu, v 'presingu', tokrat tudi učinkoviti. Všeč mi je tudi, kako smo končali. Bili smo hladno učinkoviti, doslej smo takšne igre že pokazali, a je vselej manjkala pika na 'i'. Ko igramo tako, lahko dokažemo, kako kakovostni smo. Še posebej v drugem polčasu je bila predstava res lepa, sicer ne bi zmagali s takšnim izidom. Lepo je doseči klubski rekord, ki ga bo verjetno težko sklatititi. A fantje so si ga resnično zaslužili, danes smo bili, ponavljam, res neverjetno učinkoviti.«