Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 4. 2018,
18.16

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Natisni članek

didžej smrt Avicii

Sobota, 21. 4. 2018, 18.16

5 let, 12 mesecev

Policija je ugotovila razlog Aviciijeve smrti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Avicii | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Policija je ugotovila, zakaj je umrl znani švedski didžej Avicii, a tega, kaj se je zgodilo, ne bodo razkrili medijem.

Smrt švedskega didžeja Aviciija, ki je v starosti 28 let umrl včeraj v Omanu, po ugotovitvah policije ni bila posledica kaznivega dejanja. Pojasnili so, da so pridobili vse informacije o smrti in vedo, kaj se je zgodilo, a tega ne bodo razkrili medijem. Njegova družina je že včeraj dala vedeti, da vzroka smrti ne bodo delili z javnostjo.

Umrl je švedski DJ Avicii #video

Glasbenika s pravim imenom Tim Bergling so mrtvega našli v omanski prestolnici Maskat, kjer naj bi dopustoval s prijatelji. Novica o njegovi smrti ni užalostila le njegove družine in prijateljev, temveč oboževalce po vsem svetu.

Kljub mladosti se je namreč lahko pohvalil s sodelovanjem s številnimi zvezdniki, med njimi z Madonno, skupino Coldplay, Wyclefom Jeanom, Jon Bon Jovijem in Robbiejem Williamsom. Med njegovimi najbolj znanimi skladbami so Wake Me Up, Hey Brother, Levels in Waiting For Love.

To je bila njegova zadnja objavljena fotografija na Instagramu, kjer je imel 7,7 milijona sledilcev:

 

🌞🌫It’s always sunny in California🌫🌞

A post shared by Avicii (@avicii) on

Umaknil se je zaradi težav z zdravjem

Avicii je pred dvema letoma zaradi zdravstvenih razlogov prenehal nastopati v živo. Zbolel je namreč za akutnim pankreatitisom oziroma vnetjem trebušne slinavke, ki je pogosto posledica čezmernega uživanja alkohola. Leta 2014 so mu zaradi tega odstranili žolčnik in slepič.

Septembra 2017 je v intervjuju za revijo Rolling Stone še razkril, da se je upokojil tudi zato, ker ga delo ni več osrečevalo: "Moral sem ugotoviti smisel svojega življenja. Šlo je samo še za uspeh zaradi uspeha. Ni mi več prinašalo sreče." Kasneje se je vrnil v studio in lani izdal po sebi poimenovano novo ploščo. Ta si je le nekaj dni pred njegovo smrtjo prislužila Billboardovo nominacijo za najboljši album elektronske glasbe.

Po novici o njegovi smrti so se mu poklonili številni glasbeniki, v Stockholmu, njegovem rojstnem kraju, pa se mu je opolnoči več nočnih klubov poklonilo z minuto molka.

Ne spreglejte