Zavrč prebujen šele po 0:2

V prvi tekmi za popolnitev 1. SNL je dosedanji prvoligaš s 3:2 odpravili Aluminij. Povratni dvoboj v četrtek v Kidričevem.

Objavljeno
30. maj 2016 01.00
tre-NOGOMET
J. P.
J. P.

Zavrč - Dosedanji člani elite, nogometaši Zavrča, so v prvi tekmi boja za popolnitev slovenskega prvoligaškega tekmovanja pred 1000 domačimi navijači s 3:2 odpravili doslej drugoligaško zasedbo Aluminija, ki pa se ji je po 26 minutah nasmihalo še precej ugodnejše izhodišče, saj je tedaj vodila že z 2:0. Bil je to dvoboj Zavrča, ki ga je tako nizko pahnil niz desetih tekem brez zmage, in Aluminija, ki dvoboj za popolnitev prve lige igra že drugič zapored, v zadnjih trinajstih drugoligaških obračunih pa ni zabeležil niti enega poraza.

Gostje so prvič zadeli v 15. minuti, ko je enajstmetrovko, ki jo je z igranjem z roko v kazenskem prostoru zakrivil Kevin Kokorović, unovčil Lovro Bizjak. Hip zatem je Denis Topolovec zatresel okvir vrat, mrežo pa v 26. minuti Robert Kurež, ki se je po Bizjakovi podaji sam znašel pred domačim vratarjem Markom Ranilovićem. A še pred odhodom na odmor je Zavrč - brez novopečenega reprezentanta Jureta Matjašiča - izenačil. Najprej je v 42. minuti lepo podajo Kokorovića s prostega strela z glavo izkoristil Aleks Pihler, le dve minuti pozneje pa je Kokorović izid poravnal z natančnim udarcem z roba kazenskega prostora.

To je dalo Haložanom krila, da so po glavnem odmoru povsem zagospodarili na igrišču, premoč pa kronali v končnici, ko je v 87. minuti rezervist Dean Tišma, ki je trinajst minut prej nadomestil Francesca Tahiraja, odbitek po strelu Pihlerja pospravil v mrežo. Povratni dvoboj bo v četrtek v Kidričevem.

Zavrč : Aluminij 3:2 (2:2)

Štadion v Športnem parku, gledalcev 1000, sodnik Ponis (Koper).

Strelci: 0:1 - Bizjak (15./11-m), 0:2 - Kurež (26.), 1:2 - Pihler (42.), 2:2 - Kokorović (44.), 3:2 - Tišma (87.).

Zavrč: Ranilović, Cvek, Rogač, Antić, Agboyi, Mužek, Pihler, Dodlek, (od 61. Tuđan), Miketić, Tahiraj (od 74. Tišma), Kokorović.

Aluminij: Janžekovič, Topolovec, Rogina (od 75. Petrovič), Krljanović, Kurež (od 46. Križan), Vrbanec, Bizjak, Čeh (od 86. Vezjak), Turkalj, Škoflek, Damiš.

Rumeni kartoni: Kokorović, Pihler, Tišma.