Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 7. 2017,
17.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,35

Natisni članek

Rok Justin Rok Tarman Hinterzarten grand prix Miran Zupančič Andraž Pograjc Peter Prevc Peter Prevc Bor Pavlovčič Severin Freund

Petek, 21. 7. 2017, 17.11

6 let, 6 mesecev

Severin Freund spet poškodovan

Udarec za Nemca: konec sezone, še preden se je začela!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,35

Saj ni res, pa je. Severin Freund je spet poškodovan. Nemški zvezdnik smučarskih skokov bo zaradi poškodbe, ki jo je utrpel v četrtek, izpustil olimpijsko sezono. Prav v njegovi domovini, natančneje v Hinterzartnu, kamor potuje sedem Slovencev, se bo čez teden dni spet zbrala karavana najboljših smučarskih skakalcev, ki jo bo 29-letnik v prihodnjih mesecih spremljal le kot gledalec.

Severin Freund nima sreče z zdravjem. | Foto: Sportida Severin Freund nima sreče z zdravjem. Foto: Sportida

Zmagovalca svetovnega pokala iz leta 2015 Severina Freunda so danes suepšno operirali v Münchnu, saj si je v četrtek na treningu v Oberstdorfu raztrgal križne vezi desnega kolena  že drugič v zgolj pol leta.

"Ob pristanku sem začutil bolečino v desnem kolenu, ki je bilo nestabilno. Zdravnik Florian Porzig je postavil diagnozo – strgana križna kolenska vez. Rehabilitacija po prejšnji poškodbi je sicer potekala po načrtih, zato je ta poškodba še toliko večji udarec," je dejal nesrečni 29-letnik, za katerega je bil to šele drugi trening na skakalnici po vrnitvi.

Razočaranja nad novo nesrečo varovanca ni skrival niti nemški trener Werner Schuster: "Poškodba je tako za Severina kot tudi za vso reprezentanco zelo težka. Pred nami je v olimpijski zimi velik izziv, kako bi nadomestili njegov izostanek. Želimo mu hitro okrevanje."

Sanje o olimpijski kolajni so splavale po vodi, zdaj misli usmerja na svetovno prvenstvo leta 2019. | Foto: Reuters Sanje o olimpijski kolajni so splavale po vodi, zdaj misli usmerja na svetovno prvenstvo leta 2019. Foto: Reuters

Konec olimpijskih sanj

Z novo poškodbo so splavale po vodi tudi sanje o kolajnah na olimpijskih igrah v Pjongčangu februarja prihodnje leto. "Nemogoče bo izpolniti olimpijske cilje, tako da se zdaj osredotočam na svetovno prvenstvo leta 2019 v Seefeldu. V svoji karieri sem prestal že veliko, tako da vem, kako se pobrati," je za nemške medije še dodal Freund.

Nesrečni Oberstdorf

Oberstdorf Freundu ne bo ostal v najlepšem spominu. 24. januarja letos si je namreč prav tam na treningu poškodoval kolenske vezi in meniskus, predčasno končal sezono ter tako ostal brez možnosti za branjenje naslova na SP v Lahtiju.

Po Poljski Nemčija

In prav v Freundovi domovini se bo v prihodnjih dneh zbrala skakalna karavana. Spomnimo, uvodna postaja poletne velike nagrade v smučarskih skokih je bila povsem v znamenju poljskega zmagoslavja. Ljubitelji skokov so v Wisli videli ekipno zmago Poljakov, v posamični konkurenci pa so najvišja mesta prav tako zasedli domačini. Zmagal je David Kubacki, drugo mesto pa je pripadlo Macieju Kotu.

Tudi na drugem Grand Prixu bodo Poljaki v vlogi glavnih favoritov, pred domačimi gledalci v Hinterzartnu pa si želijo dobro nastopiti tudi Nemci. Pretekli teden je bil v posamični konkurenci najvišje Karl Geiger, ki je sklenil najboljšo trojico. Štiriindvajsetletnik bo eden od sedmih Nemcev. Ti bodo pogrešali najboljšega rojaka zadnje zime, saj Andreasu Wellingerju nagaja koleno. A v precej blažji obliki kot njegovemu nesrečnemu rojaku Freundu.

Zmagovalec lanske zime Stefan Kraft se bo v Hinterzartnu predstavil prvič v poletni sezoni. Zmagovalec sezone 2014/15 Severin Freund pa se je spet huje poškodoval in je moral opustiti misli na olimpijsko sezono. | Foto: Grega Valančič/Sportida Zmagovalec lanske zime Stefan Kraft se bo v Hinterzartnu predstavil prvič v poletni sezoni. Zmagovalec sezone 2014/15 Severin Freund pa se je spet huje poškodoval in je moral opustiti misli na olimpijsko sezono. Foto: Grega Valančič/Sportida

Na štartu tudi zmagovalec lanske sezone

Bo pa zanimivo videti, kako je pripravljen zmagovalec lanske zimske sezone Stefan Kraft, ki je tekmi v Wisli izpustil, tako da se bo v Hinterzartnu predstavil prvič v poletnem tekmovalnem obdobju. Prvič bo nastopil tudi Gregor Schlierenzauer.

Slovenska sedmerica

Slovenci so na Poljskem nastopili s sedmimi orožji, po podatkih, ki so jih prejeli organizatorji Grand Prixa v Nemčiji, bo naša falanga tudi tokrat nastopila s sedmerico. A v precej spremenjeni postavi, saj so člani A-ekipe, z izjemo Petra Prevca, dobili nekaj prostih dni.

Peter Prevc bo edini član A-reprezentance na Grand Prixu v Hinterzartnu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Peter Prevc bo edini član A-reprezentance na Grand Prixu v Hinterzartnu. Foto: Grega Valančič/Sportida

Med sedmerico bo tako iz prve ekipe le Prevc, ob njem pa se bodo na tekmo poskušali uvrstiti še Miran Zupančič, Rok Justin, Rok Tarman, Andraž Pograjc (vsi B-reprezentanca) ter člana mlade A-reprezentance Bor Pavlovčič in Žiga Jelar.

Slovenski orli (Prevc, Robert Kranjec, Miran Zupančič in Anže Lanišek) so v Wisli na ekipni tekmi zasedli četrto mesto. Na posamični preizkušnji je bil z 11. Mestom najboljši Anže Semenič, Prevc je končal kot 16., Robert Kranjec kot 18., Anže Lanišek kot 20., Pavlovčič pa kot 25.

V Hinterzartnu se bodo kvalifikacije v petek začele ob 20.15, posamična tekma pod žarometi pa je predvidena za soboto ob 20.30.

Ne spreglejte