hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 05.04.2016 10:28:33

Dejan Zavec: Nisem naredil čisto nič narobe

Med tistimi, ki so poslovali, se je našel tudi znani boksar Dejan Zavec, ki pa je svoje podjetje leta 2014 prodal.
V medijskih poročilih o skrivanju denarja v davčnih oazah se je izmed slovenskih športnikov v največjem viharju znašel najuspešnejši slovenski profesionalni boksar Dejan Zavec, ki je nedavno tega zaključil športno pot. Zavec je v pogovoru za STA pojasnil, da denarja nikoli ni skrival, prav tako nikoli ni utajeval davkov.

Zavec, ki je bil ravno na poti do svojega odvetnika, je dejal, da zadeve sprejema mirno, da pa se bo javno odzval, ko se strasti pomirijo. V članku današnje izdaje časnika Delo je avtorica Anuška Delić med drugim zapisala, da naj Zavec ne bi podal točnih pojasnil o svojem imetju v tujini in finančnih transakcijah. Ptujčan se je za STA danes odzval, "da ni storil ničesar narobe".

"Osebno sem miren, ker vem, da nisem naredil nič narobe. Kdorkoli najde v članku danes v Delu, da sem karkoli naredil narobe ali imel kakršnokoli transakcijo ..., mi zdaj mešamo koruzo in moko, to nima nič skupnega z utajo davkov. Čakam, da se stvari umirijo, potem bom razložil stvari, saj se mi zdaj zdi vse skupaj neprimerno in neproduktivno, da karkoli razlagam, zaradi tega, ker tisti, ki si mislijo, naj si mislijo, tisti, ki pa me poznajo, pa tako vedo, kakšno je dejstvo," je povedal Zavec.

V milijonih dokumentov, ki so jih pridobili raziskovalni novinarji na čelu z nemškim Süddeutschen Zeitungom, v Sloveniji je del poslov ene največjih svetovnih družb za registracijo podjetij v davčnih oazah Mossack Fonseca objavilo Delo, se pojavljajo tudi imena športnikov na čelu z argentinskim nogometnim zvezdnikom Lionelom Messijem, v Sloveniji je bil najbolj izpostavljen Zavec.

"Zdi se mi skrajno nedopustno manipuliranje in zelo neprimerno izrazoslovje medijev, ki povzemajo tako, da najprej udarijo z novico o davčnih utajah, na koncu pa je kamen spotike podjetje, ki je bilo ustanovljeno. Vsi lahko ustanovimo podjetje kjerkoli na svetu, tudi gospod s Fursa je lepo povedal, dokler ni finančnih transakcij, ni nobenega spornega dejanja," je o dogajanju dejal Zavec.

zavec ap 65
Arsen Perić

Ptujčan je še enkrat pojasnil, da podjetja v tujini nima. "Nimam podjetja, ne transakcij, ne na Panami, ne na Angvili. Da podjetje obstaja, ampak ne posluje in to pomeni, da nisem naredil čisto nič narobe," je dejal Zavec.

Še pred tedni se je ob slovesu od navijačev v mariborski dvorani Tabor spominjal svoje vrhunske kariere, zdaj pa se ukvarja z vsem drugim, samo s športom ne. "Zdaj imam nekaj stvari za urediti, na podlagi tega kar piše, se nimam kaj pogovarjati v svojem jeziku. Grem do odvetnika, da vidim kako in kaj. Življenje gre naprej, na žalost, oziroma čudno je, da v Sloveniji nisem prišel na lestvico najbogatejših 20 ljudi. V Panami skrivajo po najmanj 600 milijonov evrov kolikor berem, v Sloveniji pa nisem prišel na lestvico najbogatejših, tako da sem malo užaljen," je pojasnil Zavec.

"Tako je. Če bi ukradel 1000 evrov ali samo cent, kakorkoli ..., ampak v življenju nisem zaslužil toliko, da bi odpiral račune v davčnih oazah. Če bi imel razlog za to, bi verjetno tam živel, ne pa da bi si denar tja nakazoval," je še dejal Zavec.

Značke: zavec, boks

Članki iz rubrike