Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 7. 2017,
20.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

1

Natisni članek

Simon Petrov Krka

Sreda, 26. 7. 2017, 20.26

6 let, 6 mesecev

Krka se želi vrniti med najboljše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

1

Simon Petrov | Foto ABA liga

Foto: ABA liga

Upravni odbor Košarkarskega kluba Krka je na seji določil cilje za sezono 2017/18. V Novem mestu se želijo vrniti v 1. ABA-ligo. Na Dolenjskem so številni povratniki.

Košarkarji Krke bodo v tekmovalni sezoni 2017/18 igrali v 1. slovenski košarkarski ligi, v regionalni 2. ABA-ligi in v slovenskem pokalnem tekmovanju. Tako v državnem prvenstvu kot v pokalu je cilj uvrstitev v finale in osvojitev vsaj enega naslova ter vrnitev v 1. ABA-ligo. Kot so iz kluba že sporočili, bosta glavnemu trenerju Simonu Petrovu pri pripravi igralcev, kjer bo veliko poudarka na individualnih treningih z mladimi igralci, pomagala Dalibor Damjanović in Leon Stipaničev. Drugi bo vodil tudi mladinsko ekipo kluba. Kondicijski trener bo Matej Gliha.

Igralcem, ki ostajajo člani prve Krkine ekipe (Klemnu Kužniku, Mihi Škedlju, Juretu Ritlopu in Žigi Dimcu), se je pridružil mladi Matic Šiška, ki je že v lanski sezoni nosil zeleno-beli dres. Članski ekipi se bosta na pripravah, ki se bodo začele 10. avgusta, priključila še dva Krkina mladinca Martin Jančar Jarc in krilni center Jakov Stipaničev.

Žiga Dimec bo še naprej nosil Krkin dres. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Žiga Dimec bo še naprej nosil Krkin dres. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Obilo priložnosti za mlajše"

Poleg navedenih so pogodbo s KK Krka podpisali še povratniki Dalibor Đapa, Domen Bratož in Maj Kovačević ter Marko Jošilo, ki je zadnjo sezono začel pri Metalcu, končal pa v KK Bosna.

V klubu verjamejo, da bodo v prihodnjih dneh prvi ekipi priključili še branilca Tima Osolnika in centra Žigo Fifolta. S tem bo Krkina ekipa sestavljena.

"V novo sezono vstopamo z zelo spremenjeno zasedbo, vendar nič manj ambiciozno in z visokimi cilji. Okostje ekipe bodo sestavljali domači, novomeški igralci, navijači pa bodo lahko spremljali požrtvovalno in atraktivno košarko. Obilo priložnosti za dokazovanje bodo dobili tudi mlajši košarkarji, ki so opozorili nase v reprezentancah mlajših kategorij. Verjamem, da je pred nami uspešna sezona," pred začetkom priprav pravi glavni trener Simon Petrov.

Ne spreglejte