Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 15.12.2017 20:15:09

Da, tudi TO JE MOGOČE: Nogometni velesili GROZI IZKLJUČITEV s svetovnega prvenstva!

vszi
Pri Fifi trenutno preiskujejo dogodke, zaradi katerih bi eno od nogometnih velesil lahko izključili z mundiala v Rusiji.

Fifa je španski nogometni zvezi (RFEF) poslala pismo, v katerem španski zvezi očita vmešavanje države v nogometne zadeve. Zato bosta v prihodnjih dneh v Madrid odšli delegaciji Fife in Uefe, ki bosta preučili nastali položaj.

Po pravilniku Fife morajo biti posamezne zveze neodvisne od vplivov tretje strani. Nepravilnosti lahko Španijo v najslabšem primeru stanejo tudi igranja na svetovnem prvenstvu v Rusiji.



V preteklosti je Fifa že suspendirala nogometne zveze, po pisanju El Paisa pa gre v primeru Španije za zahtevo španskega vrhovnega sveta za šport, ki se je po očitkih o korupciji proti nekdanjemu predsedniku RFEF Angelu Marii Villarju, zavzemal za razpis novih volitev.

Španska nogometna zveza je sporočila, da se je novi predsednik RFEF Juan Luis Larrea ob žrebu skupin za SP v Moskvi že sestal s predstavniki Fife in Uefe. Svoje skrbi je Fifa sporočila tudi športnemu ministrstvu v Madridu. Strani si prizadevajo za skorajšnje srečanje vseh vpletenih, da bi družno rešile nastale težave. Špancem je žreb na mundialu namenil skupino, v kateri so še Portugalci, Maročani in Iračani.

Članki iz rubrike