Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 3. 2018,
7.09

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Torek, 20. 3. 2018, 7.09

6 let

Liga NHL, 19. marec

Kralji do pomembne zmage, Anže Kopitar izenačil svoj rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Los Angeles Kings Anže Kopitar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL vpisalo pomembno zmago v boju za končnico prvenstva. Kralji so, tudi z odločilno pomočjo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, v gosteh v Saint Paulu po podaljšku s 4:3 premagali ekipo Minnesota Wild ter ostajajo med najboljšo osmerico v razvrstitvi zahodne konference. Junak srečanja je bil z dvema zadetkoma Jeff Carter.

Kralji so povedli ob koncu uvodne tretjine, ko je v polno zadel Tanner Pearson. V drugi tretjini je na 2:0 povišal Jeff Carter, z golom ob power-playu. A do konca tretjine so domači poskrbeli za izenačenje, zadela sta Zach Parise in Eric Staal.

Ob koncu zadnje tretjine so se Kralji znašli v skorajda izgubljenem položaju, ko so manj kot tri minute pred koncem gostitelji z golom Joela Erikssona povišali na 3:2. A je to bil račun brez krčmarja. Napadalna trojka Los Angelesa Dustin Brown, Drew Doughty in Anže Kopitar je 46 sekund pred koncem poskrbela za izenačenje na 3:3 in podaljšek. Odločilni zadetek je prispeval Brown, s podajama pa sta mu pomagala Doughty in Kopitar.

Carter je 33 sekund pred koncem podaljška nato zadel za zmago 4:3, pri njegovem drugem zadetku na tekmi je bil podajalec tudi vratar Jonathan Quick, ki je ubranil 24 strelov tekmecev.

Že v prvi tretjini so Kralji ostali brez napadalca Trevorja Lewisa, ki je utrpel poškodbo zgornjega dela telesa. Za kako resno poškodbo gre, naj bi bilo znano danes.

Los Angeles naslednja tekma čaka že v torek oziroma v noči na sredo, ko bodo člani kalifornijske zasedbe igrali pri Winnipegu. Kalifornijski hokejisti si 86 točk delijo z mestnimi tekmeci Anaheim Ducks, enako število točk ima tudi Colorado. Do konca rednega dela sezone Kralje čaka še devet tekem.

 

Izenačitev rekorda

Kopitar je na 73 tekmah te sezone vknjižil 29 zadetkov in 52 podaj (81 točk), kar ga po točkah uvršča na osmo mesto. Tridesetletni Slovenec je izenačil svoj rekord v ligi NHL in je tik pred tem, da postavi nov osebni mejnik v najkakovostnejšem tekmovanju. Napadalec je največ točk do zdaj zbral v sezoni 2009/2010, ko se je na 82 tekmah ustavil pri številki 81. Zdaj mu manjka le še točka do številke 82, s katero bi uresničil željo o vsaj točki na tekmo v ligi NHL.

Z novo podajo, to je bila že 52. v tej sezoni, je postavil tudi svoj nov rekordni izplen v številu podaj (51 jih je v statistiko vpisal v sezoni 2011/12).

Liga NHL, 19. marec:

Minnesota Wild : Los Angeles Kings 3:4* 
Eriksson Ek, Parise, Staal; Brown, Carter(2), Pearson, (Anže Kopitar, podaja)

Boston Bruins : Columbus Blue Jackets 4:5*
Donato, Krejci, Marchand, Nash; Atkinson, Jenner, Milano, Panarin, Vanek

Buffalo Sabres : Nashville Predators 0:4
Fisher, Forsberg, Hartman, Johansen

Montreal Canadiens : Florida Panthers 0:2
Barkov, Ekblad

Arizona Coyotes : Calgary Flames 5:2
Domi (2), O Ekman-Larsson (2), Panik; Hamilton, Monahan

* - podaljšek

Ne spreglejte