Deskanje

Po Koširju nov uspeh: Mastnak na tretjem mestu

T.L./STA
3. 3. 2018, 14.37
Posodobljeno: 3. 3. 2018, 14.40
Deli članek:

Mastnak je prišel do uspeha kariere, potem ko je dobil mali finale proti kolegu Roku Marguču in zasedel tretje mesto.

Profimedia
Mastnak z uspehom kariere.

Slovenski deskar Tim Mastnak je na paralelnem veleslalomu svetovnega pokala v turškem Kayseriju prišel do uspeha kariere, potem ko je dobil mali finale proti kolegu Roku Marguču in zasedel tretje mesto. Do zdaj je bila njegova najboljša uvrstitev četrto mesto iz leta 2014, ko je bil tik za stopničkami na domači Rogli.

Za Mastnaka je bila to peta uvrstitev med najboljših deset.

Jure Hafner je za las ostal brez izločilnih bojev, v kvalifikacijah je bil 17., Gloria Kotnik pa je v ženski konkurenci zasedla 17. mesto. Slovenski junak olimpijskih iger Žan Košir v Turčijo ni odpotoval.

Deseto tekmo letošnjega svetovnega pokala je dobil Nemec Stefan Baumeister, drugo mesto je zasedel Italijan Edwin Coratti. Vodstvo v svetovnem pokalu je zadržal olimpijski prvak Švicar Nevin Galmarini, ki je tokrat zasedel le 19. mesto.

Pri ženskah je zmagala mlada Rusinja Milena Bikova, ki doslej v svetovnem pokalu še nikoli ni bila boljša kot deseta. Tokrat je bila najboljša že v kvalifikacijah, nato pa izločila slovensko predstavnico Glorio Kotnik, v finalu pa je bila boljša tudi od olimpijske prvakinje Čehinje Ester Ledecka.