Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 22.09.2018 22:59:01

Žagar peti v Teterowu, Woffinden z zmago še bližje naslovu prvaka

Slovenski speedwayist Matej Žagar je na predzadnji dirki svetovnega prvenstva v nemškem Teterowu osvojil peto mesto in 12 točk za SP. Zmagal je Britanec Tai Woffinden. V skupnem seštevku SP je Žagar zdaj na desetem mestu.

Matej Žagar se je vrnil na tekmovališča po pretresu možganov, zaradi katerega je moral izpusti prejšnjo dirko doma v Sloveniji, v Nemčiji pa je branil lansko zmago. Letos sicer ni zmagal, a se je dobro boril, dobil dve vožnji v rednem delu in se z 11 točkami zanesljivo uvrstil v polfinale.

V polfinalu je bil tretji, pred njim sta končala Avstralec Jason Doyle in Britanec Tai Woffinden; Žagar je tako tekmovanje končal po polfinalu z 12 točkami, v velikem finalu pa je nato slavil Woffinden pred Doylom in Poljakom Bartoszem Zmarzlikom.


Pred dirko je imel Žagar za osmim mestom, ki še zagotavlja neposredno uvrstitev v SP tudi v naslednji sezoni, devet točk zaostanka. Po nemški preizkušnji pa je zaostanek zmanjšal, za rešilnim osmim mestom, na katerem je zdaj Rus Emil Sajfutdinov, zaostaja le še pet točk (78-73). Pred njim je še en Rus Artjom Laguta s 77.

Boj za naslov svetovnega prvaka še ni odločen, a po predzadnji postaji je vodilni Woffinden še povečal vodstvo, zdaj ima 124 točk, Zmarzlik, edini, ki ga še lahko prehiti, pa 114.

Zadnja postaja sezone 2018 bo 6. oktobra poljski Torun.

Značke: speedway, sp

Članki iz rubrike