Afriško prvenstvo: v četrtfinalu še Gana in Alžirija (VIDEO)

Nogometaši Gane po preobratu strli južnoafriški odpor in se prebili med najboljših osem. Senegal igral, Alžirija zadevala.

Objavljeno
28. januar 2015 11.27
FBL-AFR-2015-MATCH21-RSA-GHA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Malabo - Po Kongu, Ekvatorialni Gvineji, Tuniziji in Demokratični republiki Kongo sta se iz skupine C v četrtfinale afriškega nogometnega prvenstva prebili še Gana in Alžirija. Obe sta si napredovanje zagotovili z zmagama v tretjem kolu, več dela pa so imeli Ganci, ki so morali izničiti hitro vodstvo Južne Afrike. V 17. minuti je namreč s čudovito bombo z več kot dvajsetih metrov zadel Mandla Masango, šele v drugi polovici drugega polčasa sta za preobrat z goloma v razmaku desetih minut poskrbela John Boye (73.) in z glavo Andre Ayew (83.). Da je zmaga Gane zaslužena, potrjujejo tudi 58-odstotna posest žge, razmerje strelov v okvir vrat (7:2) in predvsem kotov (14:2).

Drugače je bilo ob zmagi Alžirije nad Senegalom z 2:0, zadela sta Riyad Mahrez v 11. in Nabil Bentaleb v 82. minuti. Poraženci so bili namreč več pri žogi (59 %), si priigrali kar 15 priložnosti za gol, imeli na voljo več strelov s kota (5:2), pokopala pa jih je popolna neučinkovitost. Zadnja dva četrtfinalista bosta znana po današnjih (19) dvobojih skupine D: Kamerun se bo udaril s Slonokoščeno obalo, Gvineja pa z Malijem. Končni razplet je nemogoče napovedati, saj imajo vsa štiri moštva v žepu po dve točki.

IZIDA AFRIŠKEGA NOGOMETNEGA PRVENSTVA

Skupina C, 3. kolo

Senegal : Alžirija 0:2 (0:1; Riyad Mahrez 11., Nabil Bentaleb 82.)
Južna Afrika : Gana 1:2 (1:0; Mandla Masango 17.; John Boye 73., Andre Ayew 83.)

Končni vrstni red skupine C: 1. Gana 6, 2. Alžirija 6, 3. Senegal 4, 4. Južna Afrika 1.