Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 11. 2018,
23.16

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

2

Natisni članek

Legends Collide 2018 Uroš Jurišič Tajda Ratajc Jasmin Bečirović Miran Fabjan

Sobota, 17. 11. 2018, 23.16

5 let, 5 mesecev

Legends Collide 2018, Koper (Bonifika)

Slovenski šampion "povozil" Gruzijca! UFC, kaj še čakaš? #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

2

Uroš Jurišič | Uroš Jurišič je kot valjar povozil gruzijskega nasprotnika in se veselil desete zmage v karieri. | Foto Vid Ponikvar

Uroš Jurišič je kot valjar povozil gruzijskega nasprotnika in se veselil desete zmage v karieri.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski MMA-borec Uroš Jurišič se je na dogodku Legends Collide v koprski Bonifiki sprehodil še do desete zmage v svoji profesionalni karieri. V predzadnji borbi večera je že v prvi rundi z udarci porazil Gruzijca Šoto Gvasalio, ki ni imel prav nobenih možnosti.

Čeprav je Jurišič po junijski zmagi za svetovni naslov v organizaciji Titan FC (velterska kategorija) pričakoval klic iz UFC, ga ni dočakal. Vseeno je vneto treniral in se v soboto v Kopru predstavil slovenskemu občinstvu. Slovenski borec ni razočaral in že v prvi rundi odpihnil gruzijskega nasprotnika, ki se mu je videlo, da si niti približno ne želi deliti ringa z močno motiviranim Slovencem.

Uroš Jurišič
Sportal Slovenska vzhajajoča zvezda: Obljubim, da boste name še ponosni #video

Gluhak odpovedal, nato pa se je začelo iskanje ...

Jurišič bi se moral prvotno pomeriti s Hrvatom Ivanom Gluhakom, a je ta dvoboj odpovedal, glavni organizator spektakla Miran Fabjan pa je nato dolgo iskal njegovo zamenjavo, saj se nihče ni hotel boriti s slovenskim junakom.

''Evropski borci se ga bojijo kot hudič križa,'' je dejal za spletno stran 24 ur. ''Če so dvoboj sprejeli, so po ogledu posnetkov zadevo hitro odpovedali,'' je dodal.

Na koncu je v dvoboj privolil Gruzijec, ki pa ni bil dorasel tekmec vrhunsko pripravljenemu Jurišiču, ki zdaj nestrpno čaka klic UFC. ''Delite ta dvoboj po družbenih omrežij, da postanem prvi slovenski borec v tej najmočnejši MMA-organizaciji,"  je po dvoboju dejal Jurišič in si prislužil glasen aplavz v lepo napolnjeni Bonifiki.

Fotogalerija iz Bonifike (foto: Vid Ponikvar):

Fotogalerija
1 / 69

Bečirović se je poslovil z zmago

Na borilnem dogodku, ki je združil več različnih vrst borilnih veščin (tajski boks, K-1, boks in MMA), se je z zmago za naslov svetovnega prvaka po WFMC v K-1 od aktivnega tekmovanja poslovil Jasmin Bečirović. Domačin je bil na svoji zadnji borbi večera boljši od Madžara Tihomirja Brunerja.

Jasmin Bečirović je z zmago sklenil svojo športno pot. | Foto: Vid Ponikvar Jasmin Bečirović je z zmago sklenil svojo športno pot. Foto: Vid Ponikvar

Gledalci so bili navdušeni tudi nad Rudolfom Pavlinom, trenerjem slovenske boksarske šampionke Eme Kozin, ki se je po treh letih vrnil v tekmovalni pogon. Po pravilih MMA je odpihnil Sinišo Kondića.

Rudolf Pavlin je bil prepričljivo boljši od svojega nasprotnika. | Foto: Vid Ponikvar Rudolf Pavlin je bil prepričljivo boljši od svojega nasprotnika. Foto: Vid Ponikvar

Tajda Ratajc je v edinem ženskem dvoboju v prvi rundi premagala Grkinjo Haro Dimitroulo, boksar Andrej Baković pa je bil boljši od Stefana Markovića. Ljubljančan Adam Kapić se je predčasno veselil zmage nad Milanom Nakićem. Zmage se je po pravilih K-1 veselil tudi Aleksander Stankov, ki je bil po točkah boljši od Italijana Nicole Destra.

Vrnitev v ring se je ponesrečila Roku Štruclju. Po točkah je moral priznati premoč Srbu Strahinji Mitriću.

Preberite še:

Sportal Vsi dvoboji na WFC 22 #video
Ne spreglejte