mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Podjetni Škoti premagali blede Slovence

Deli na:
Podjetni Škoti premagali blede Slovence

Foto: Profimedia

Slovenska nogometna reprezentanca je na peti tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v Glasgowu izgubila proti Škotski z 0:1 (0:0).

Izbrance Srečka Katanca naslednja preizkušnja v teh kvalifikacijah čaka 10. junija doma proti Malti.

* Stadion Hampden Park, gledalcev 35.000, sodniki: Kuipers, van Roekel in Zeinstra (vsi Nizozemska).
* Strelec: 1:0 Martin (88.).
* Škotska: Gordon, Tierney, Mulgrew, Martin, Robertson, Forrest, Armstrong, Brown, Morrison (od 82. Martin), Snodgrass (od 75. Anya), Griffiths (od 49. Naismith).
* Slovenija: Oblak, Jokić, Cesar, Samardžić, Al. Struna, Kampl (od 87. Omladič), Krhin, Kurtić, Bezjak (od 58. Verbič), Birsa (od 69. Berić), Iličić.
* Rumeni kartoni: Jokić, Cesar, Bezjak, Birsa, Samardžić.
* Rdeči karton: /.

Slovenska vrsta je na Škotskem prekinila niz petih tekem brez poraza oziroma je za to poskrbela Škotska, ki je bila precej odločnejša ekipa na tekmi v Glasgowu. Slovenci, ki tako ostajajo pri zgolj eni zmagi na 15 obračunih z britanskimi reprezentancami, v skupini F zdaj za vodilno Anglijo zaostajajo pet točk, Škoti, proti Slovencem imajo dve zmagi in dva remija, pa so se Slovencem približali na točko zaostanka.

Selektor Katanec se je odločil v obrambi dati prednost Miralu Samardžiću pred Miho Mevljo, v napadu pa je bil osrednji Josip Iličić, z bokov sta mu pomagala Roman Bezjak in Valter Birsa, za njima pa so bili Kevin Kampl, Rene Krhin in Jasmin Kurtić.

Toda ta postava je imela v prvem polčasu kar nekaj sreče, da ni prejela zadetka. Škoti so predvsem po levi strani prihajali do tistih podaj v sredino, na katere so pred tekmo opozarjali v slovenskem taboru. Nanizali so kar nekaj lepih priložnosti.



Že v prvi minuti je po kotu streljal Russell Martin, toda izvrstno je posredoval Jan Oblak. V sedmi so Škoti zadeli, a zaradi prekrška v napadu upravičeno ostali brez vodilnega gola.

V 17. minuti je Leigh Griffiths zgrešil s strelom z glavo, isti igralec, sicer napadalec Celtica, pa je v 35. in 36. minuti zatresel še prečko (iz bližine) in vratnico (z roba kazenskega prostora).

Še eno škotsko priložnost je v 28. zapravil James Morrison, ki je bil malce premalo natančen malce izven kazenskega prostora.

Slovenci se ob škotskem "divjanju" v prvem polčasu niso najbolj znašli in se bolj osredotočili na ohranjanje izhodiščnega izida. Še najbolj nevarni pa so bili v 19. minuti, ko je po podaji Bojana Jokića za hrbet škotske obrambe Roman Bezjak po levi strani pridrvel pred Craiga Gordona, a je bil ta uspešnejši.

Uvod drugega polčasa je minil v manj razburljivih trenutkih, Katanec je ekipo osvežil z Benjaminom Verbičem in Robertom Berićem, a prave priložnosti ne ena ne druga ekipa dolgo nista dočakali.

V 75. minuti pa je Ikechi Anya, ki je nekaj sekund pred tem vstopil v igro, takoj zagrozil, ko je prišel do strela v kazenskem prostoru, toda Oblak je svoje delo znova dobro opravil. Tako kot ga je vedno tudi škotska obramba, ko je Slovenija nekajkrat krenila v obetavne protinapade in jih (tudi po svoji zaslugi s slabimi podajami in odločitvami) zapravila.

V 88. minuti pa so Škoti zasluženo povedli, potem ko je v kazenskem prostoru do strela prišel Chris Martin in malce z leve strani žogo od nasprotne vratnice spravil za hrbet Jana Oblaka.