mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Domžale s pogumno igro do remija proti Marseillu

Deli na:
Domžale s pogumno igro do remija proti Marseillu

Foto: ALESFEVZER.COM

Nogometaši Domžal so na prvi tekmi 4. predkroga evropske lige v Stožicah igrali neodločeno 1:1 (1:0) proti Marseillu.

Za Domžale je zadel Amedej Vetrih, za goste pa Morgan Sanson. Povratna tekma bo na sporedu prihodnji četrtek v Franciji.

* Stadion Stožice, gledalcev 10.243, sodniki: Madden, Ross in Mather (vsi Škotska).
* Strelca: 1:0 Vetrih (12.), 2:0 Sanson (63.).
* Domžale: Milić, Klemenčič, Blažič, Širok, Balkovec, Husmani, Ibričić (od 90. Žužek), Vetrih, Repas, Firer (od 73. Franjić), Bizjak (od 88. Ožbolt).
* Marseille: Mandanda, Evra, Rami, Sertic, Sakai, Lopez (od 84. Anguissa). Luiz Gustavo, Sanson, Thauvin (od 75. Njie), Ocampos, Germain (od 87. Cabella).
* Rumena kartona: Cabella, Evra.
* Rdeči karton: /.

Izbranci Simona Rožmana so pred rekordnim številom gledalcev, kar zadeva domžalske domače tekme, gostili nekdanjega evropskega prvaka, ki je bil v očeh mnogih poznavalcev nesporni favorit. A slednji v prvem polčasu ni upravičil tega, še več, domžalski nogometaši so z napadalnim pristopom navdušili prisotne in tudi povedli. V drugem polčasu so gosti sicer izenačili, kljub temu pa so gostitelji pustili dober vtis in z dobrim izhodiščem odhajajo na odločilno tekmo za igranje v skupinskem delu evropske lige.


Domžalčani so tekmo začeli po željah svojih navijačev. Od začetka so vrstili napade proti golu slovitih tekmecev, med drugim je Jan Repas že v drugi minuti v obetavnem položaju v kazenskem prostoru slabo zadel žogo, podobno je po kotu v deveti minuti storil Lovro Bizjak.

Že v 12. minuti pa so rumeni povedli, potem ko je Senijad Ibričić s prostega strela z leve strani žogo podal v kazenski prostor, Ivan Firer jo je podaljšal do Amedeja Vetriha, ki je iz bližine zadel za 1:0. Tri minute pozneje je imel lepo priložnost še Firer, ko je bil sam pred Stevom Mandandajem, a je vratar gostov po močnem strelu žogo odbil čez gol.

Francozi, ki razen dveh nenevarnih strelov in razveljavljenega zadetka Adila Ramija (prepovedan položaj), v prvem polčasu niso pokazali veliko glede na ugled, ki ga uživajo v nogometnem svetu, so prvič resneje zagrozili šele v 36. minuti, ko je z 20 metrov streljal Florian Thauvin, izkazal pa se je Dejan Milić, tako kot tudi v 44. minuti po strelu Thauvina z roba kazenskega prostora.

V uvodu drugega polčasa oziroma v 48. minuti so imeli gostitelji novo izvrstno priložnost, ko je bil pred vrati Firer, a po podaji z desne strani žogo poslal mimo bližnje vratnice. V 56. minuti pa so na drugi strani zagrozili Francozi, ko je Valere Germain s strelom z glavo zatresel vratnico, odbito žogo je v mrežo pospravil Rami, a bil tudi takrat v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri vodstvu Domžal.

A že v 63. minuti so gosti izenačili, potem ko je Morgan Sanson dobil Thauvinovo podajo v kazenski prostor za domžalsko obrambno linijo in nato rutinirano premagal Milića. Ta je bil nato še nekajkrat na preizkušnji, med drugim tudi v 70. minuti, ko je ustavil strel Lucasa Ocamposa z roba kazenskega prostora.

V 74. minuti so imeli tudi gostitelji novo priložnost, a je Miha Blažič s strelom z glavo žogo poslal čez vrata. V 81. minuti je s strelom od daleč poskusil Petar Franjić, Mandanda pa je žogo odbil.