Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 12.12.2017 08:22:17

Danes dan D za ruske olimpijce

Ruski olimpijci naj bi danes sprejeli končno odločitev o udeležbi na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu. Izjave ruskih predstavnikov v zadnjih dneh kažejo, da bojkota iger ne bo.

Ruski športniki se bodo po poročanju ruske tiskovne agencije Tass danes na t.i. olimpijskem kongresu odločali o tem, ali se bodo v skladu s prepovedjo mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) iger udeležili pod olimpijsko zastavo.

Mok je namreč 5. decembra Rusiji zaradi sistemskega dopinga prepovedal nastop v Pyeongchangu. V skladu z odločitvijo bodo na igrah nastopali le tisti ruski športniki, ki bodo izpolnili stroge kriterije, pa še to le pod olimpijsko zastavo.


Odločitev je sprožila val ogorčenja v Rusiji, ki naj bi resno razmišljala o bojkotu iger. Vendar se po zadnjih izjavah ruskih športnih predstavnikov to najbrž ne bo zgodilo.

V ponedeljek je tako vodja odbora za vrhunski šport pri ruskem olimpijskem komiteju Sofija Velikaja sporočila, da se vsi ruski športniki nameravajo udeležiti zimskih olimpijskih iger, poroča Tass.

Ugibanja o bojkotu je prejšnji teden zanikal tudi ruski predsednik Vladimir Putin, ki je dan po suspenzu Moka izjavil, da se bodo lahko ruski športniki prosto odločali o tem, ali tekmovati pod olimpijsko zastavo.

Značke: olimpizem, zoi, rusija

Članki iz rubrike