Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

tu
tu
0 28.05.2016 21:52:20

Bedene ni pripravil presenečenja

Znani so prav vsi udeleženci osmine finala v posamični konkurenci na odprtem teniškem prvenstvu Francije.

Nekdanji slovenski reprezentant Aljaž Bedene, ki nastopa za Veliko Britanijo, ni pripravil presenečenja ter prvemu nosilcu Novaku Đokoviću ni vzel niti enega niza. V osmino finala je napredovala tudi branilka naslova Serena Williams.

Na drugem teniškem turnirju za grand slam v sezoni, odprtem prvenstvu Francije v Parizu, so bili na sporedu še poslednji dvoboji tretjega kroga v zgornji polovici razpredelnice pri posameznikih in posameznicah. Dvoboje je za nekaj časa prekinilo neurje.

Đoković, ki mu v vitrini za karierni grand slam manjka le še lovorika s pariškega turnirja, se je na osrednjem igrišču pomeril z iz Slovenije priseljenim Londončanom Bedenetom, 66. igralcem na svetovni jakostni lestvici. Nekdanji slovenski reprezentant, za Andyjem Murrayjem drugi najvišje uvrščeni Britanec na lestvici ATP, prvemu igralcu pričakovano ni bil kos, čeprav se proti favoriziranemu tekmecu ni vnaprej predal in mu je odščipnil osem iger. Đoković je napredoval z izidom 6:2, 6:3, 6:3.

Oviro na poti do četrtfinala bo za Đokovića predstavljal 14. nosilec Španec Roberto Bautista Agut, ki je bil v treh nizih boljši od Hrvata Borne Čorića.

Po petkovem slovesu devetkratnega zmagovalca pariškega turnirja za veliki slam Španca Rafaela Nadala, ki je odstopil zaradi poškodbe zapestja, se je njegov španski rojak Marcel Granollers v osmino finala že včeraj uvrstil brez boja. Za četrtfinalno vstopnico se bo udaril z Avstrijcem Dominicom Thiemom, 13. nosilcem, ki je v štirih nizih, s 6:7 (4), 6:3, 6:3, 6:3, odpravil Nemca Alexandra Zvereva.

Potem ko je v petek pariški teniški turnir ostal brez enega od največjih zvezdnikov je nastope na drugem turnirju za grand slam v sezoni predčasno končal še domači adut Jo-Wilfried Tsonga. Francoz, šesti nosilec na igriščih Roland Garrosa in dvakratni polfinalist, je predal dvoboj proti 80. igralcu sveta Latvijcu Ernestsu Gulbisu po vodstvu s 5:2 v prvem nizu zaradi poškodbe stegenske mišice. Gulbisa v osmini finala čaka Belgijec David Goffin, 12. nosilec, ki je v petih nizih ugnal Španca Nicolasa Almagra.



V povsem španskem dvoboju tretjega kroga je David Ferrer, 11. nosilec, ugnal rojaka Feliciana Lopeza, 21. nosilca, ter se bo v osmini finala pomeril s Čehom Tomašem Berdychom, sedmim nosilcem, ki je bil v štirih nizih boljši od Urugvajca Pabla Cuevasa, 25. nosilca.

Američanka Serena Williams se je zanesljivo uvrstila v osmino finala odprtega teniškega prvenstva Francije ter je še korak bližje obrambi lani osvojenega naslova v Parizu. Prve nosilke ni zmotil niti dež oziroma neurje, ki se je razbesnelo nad francosko prestolnico, ter je Francozinjo Kristino Mladenović odpravila brez izgubljenega niza.

Dež je prekinil dvoboj tretjega kroga branilke naslova pri izidu 6:4, 6:6. Po vnovičnem začetku pa Američanka ni dopustila presenečenja ter je dvoboj v podaljšani igri drugega niza dobila z izidom 6:4, 7:6 (10).

Williamsova se bo v naslednjem krogu pomerila z Ukrajinko Jelino Svitolino, ki je še pred dežjem izločila nekdanjo številko ena, leta 2008 zmagovalko Roland Garrosa, Srbkinjo Ano Ivanović. V tretjem krogu je bila uspešna tudi Serenina starejša sestra Venus Williams, ki je s 7:6 (5), 1:6, 6:0 odpravila Francozinjo Alize Cornet.

Osma nosilka Švicarka Timea Bacsinszky je bila s 6:4, 6:2 boljša od Francozinje Pauline Parmentier, Kazahstanka Julija Putinceva je odpravila Italijanko Karin Knapp s 6:1, 6:1 ter se bo v osmini finala pomerila s Španko Carlo Suarez Navarro, 12. nosilko, ki je v tretjem krogu ugnala Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, 22. nosilko, s 6:4, 3:6, 6:1.  Zadnji par osmine finala pri posameznicah sestavljata Nizozemka Kiki Bertens, ki je izločila Portoričanko Monico Puig, in Američanka Madison Keys, 15. nosilka, ki je bila boljša od Rusinje Darje Kazatkine.

Še pred neurjem sta bili v drugem krogu turnirja ženskih dvojic uspešni Andreja Klepač in Katarina Srebotnik. Proti Japonkama Misaki Doi in Naomi Osaka sta oddali le tri igre ter slavili s 6:1 in 6:2. V osmini finala bosta njuni tekmici šesti nosilki, Čehinji Andrea Hlavačkova in Lucie Hradecka.

Članki iz rubrike