Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
19. 10. 2017,
12.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Andreja Klepač Marija Šarapova WTA

Četrtek, 19. 10. 2017, 12.49

6 let, 6 mesecev

Andreja Klepač ne želi govoriti o favoritih

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Marija Šarapova in Andreja Klepač | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač pri svojih zrelih športnih letih doživlja vrhunec svoje kariere, potem ko se je letos uvrstila na zaključni masters turnir. Da je Andreja res kakovostna igralka, pove dejstvo, da ji je prisluhnila celo Marija Šarapova, nekdanja prva igralka sveta.

Andreja Klepač je v letošnji sezoni v ženskih dvojicah združila moči z Mario Jose Martinez Sanchez, ki ima v dvojicah (2009) že zmago na finalnem turnirju. Sprva jima ni šlo tako dobro, vendar so se rezultati skozi sezono stopnjevali. Pika na i je bila zmaga na turnirju v Tokiu, ki ju je tudi dokončno popeljala na finalni turnir v Singapur, kjer bo igralo najboljših osem ženskih parov.

Maria Jose Martinez Sanchez in Andreja Klepač sta vrhunec sezone dosegli v Tokiu, ko sta zmagali turnir ženskih dvojic. | Foto: Guliverimage/Getty Images Maria Jose Martinez Sanchez in Andreja Klepač sta vrhunec sezone dosegli v Tokiu, ko sta zmagali turnir ženskih dvojic. Foto: Guliverimage/Getty Images

Treba bo iti na zmago

"Z Mario se razumeva tako na igrišču kot tudi zunaj njega. Zaupava si in si lahko vse poveva, tako da ni nobenih zamer. Spoštujeva ena drugo. Maria je zelo  kakovostna igralka, ki je osvojila turnir tudi med posameznicami. Ima veliko izkušenj in mi na igrišču velikokrat pomaga. Očitno je to prava kombinacija. Tudi kemija na igrišču je dobra."

Klepačeva ne želi govoriti o favoritih, saj meni, da imajo vse enake možnosti. Tam bo osem najboljših parov in vse so uspele narediti dobre rezultate v letošnji sezoni. "Midve prihajava nekako iz ozadja in nisva postavljeni med prvimi nosilkami. Morda imava manj bremena, zagotovo imajo več bremena prvopostavljene dvojice. Vsaka tekma bo stvar trenutne forme in dnevnega počutja, treba bo dobro odigrati in iti na zmago," je povedala Koprčanka.

Ne bojita se nikogar Najtrši oreh v Singapurju bosta Martine Hingis in Chan Yung-Jan. | Foto: Guliverimage/Getty Images Najtrši oreh v Singapurju bosta Martine Hingis in Chan Yung-Jan. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vendarle ne moremo spregledati rezultatov Martine Hingis in Chan Yung-Jan, ki sta dominirali predvsem v drugem delu sezone. Samo v letošnji sezoni sta igralki dobili devet lovorik. "Z njima sva v uvodnem delu sezone igrali štirikrat in izgubili vse štiri dvoboje. V zadnjem delu sezone sta res suvereno igrali. Zagotovo bosta imeli na turnirju velik pritisk, saj imata veliko zmag. Vsaka ekipa ima na tem turnirju željo zmagati, sploh če dobiš prvo igralko. To je vedno velik izziv. Kot sem že dejala, vsaka tekma je zgodba zase. Treba se je dobro pripraviti in iti na zmago. Če sva prišli tako daleč, potem se da verjetno premagati tudi prvi igralki."

Poškodba kolka naj bi bila sanirana do prvega dvoboja

Andreja je imela letos precej naporno sezono, saj je odigrala petdeset dvobojev. To je na njenem telesu pustilo posledice. Zato sta z Mario izpustili zadnja dva turnirja. Andreja za prihodnje sezono že razmišlja, da bosta odigrali kakšen turnir manj. Na ta način se bosta lahko bolje pripravili na večje turnirje. Poškodba kolka je po njenih besedah že skoraj sanirana in je prepričana, da bo do prvega dvoboja v Singapurju popolnoma nared. "Bila sem že na meji s poškodbo boka, zato sva turnir v Tianjinu izpustili. Načrtovali sva tudi turnir v Moskvi, ampak sva se že pred tem uvrstili v Singapur, tako da sva tudi ta turnir odpovedala in se tako lahko v miru pripravili na turnir."

Naša igralka je priznala, da je imela pred njo sprva malo treme, saj ni vedela, kako se bo Šarapova na vse skupaj odzvala in kako bo vse skupaj potekalo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Naša igralka je priznala, da je imela pred njo sprva malo treme, saj ni vedela, kako se bo Šarapova na vse skupaj odzvala in kako bo vse skupaj potekalo. Foto: Guliverimage/Getty Images

S Šarapovo sta "razturali"

Kljub natrpanemu urniku je trenutno naša najboljša igralka med dvojicami v ZDA igrala ligo World Team Tennis, kjer je bila skupaj v ekipi z Marijo Šarapovo. Z Rusinjo je v dvojicah odigrala dva dvoboja. "Pravzaprav sva 'razturali' (smeh). Je prijazna in komunikativna in sodelovala je na vseh tekmah. Pravzaprav sem jo zdaj prvič osebno spoznala in se mi zdi zelo v redu dekle," se spominja Andreja Klepač.

Naša igralka je priznala, da je imela pred njo sprva malo treme, saj ni vedela, kako se bo Šarapova na vse skupaj odzvala in kako bo vse skupaj potekalo. "Pred tekmo sva se spoznali in ko sva se menili, kako bova igrali mi je dejala: 'Kar ti povej, ti igraš dvojice. Jaz bom naredila tako, kot boš rekla (smeh).' Moram povedati, da je tudi ona igrala zelo dobro. Pri dvojicah gre le za ekipo, tako da sva bili obe zaslužni za zmago. Lahko rečem, da je bilo kar zabavno."

Volja in željo ima še vedno. | Foto: Vid Ponikvar Volja in željo ima še vedno. Foto: Vid Ponikvar Ne ve, koliko partneric je zamenjala

Klepačeva pri svojih 31 letih dosega najboljše rezultate. In kaj je po njenem razlog za to? "V svoji karieri sem imela veliko poškodb. Praktično sem izpustila pet let in mislim, da se to pri meni pozna. Volja in želja je še, telo tudi zmore, tako da bom še nadaljevala," je odločna Andreja, ki namerava tudi prihodnjo sezono sodelovati s 35-letno Španko.

Andreja je v svoji karieri zamenjala že veliko partneric na igrišču. Še sama ne ve, koliko. Lani je sodelovala tudi s Katarino Srebotnik, s katero pa žal nista dosegli želenih rezultatov. "Če se stvari ne ujamejo oziroma če ni rezultatov, se sodelovanje prekine. To je takšen posel in vsak si nato poskuša najti novo partnerico. Z Mario sva se ujeli in dokler bova igrali dobro in bodo rezultati, bova sodelovali, potem bomo pa videli, če bo prišlo do krize."

Ne spreglejte