Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
1 22.06.2018 17:08:07

Odlična generalka za veliko nagrado Slovenije

Matic Ivačič si pred domačimi gledalci obeta dober rezultat.
mediaspeed.net
V Krškem v začetku junija tradicionalno poteka mednarodna dirka za zlati znak občine Krško, ki v tistih dneh praznuje.

Toda tokrat so morali organizatorji AMD Krško v soglasju z občino dirko prestaviti, saj je bil tisti termin namenjen prvim dirkam na pokalu narodov, v katerem je imela obveznost tudi slovenska reprezentanca. Prizadevni člani AMD Krškega so se skupaj z vodilnimi na občini Krško dogovorili za datum 24. junij, dan pred državnim praznikom. To je bil praktično edini pameten termin, v katerem ni kakšnih večjih dirk, in tudi v ligah je malce zatišja. Krčanom je uspelo sestaviti zelo zanimivo in tudi atraktivno startno listo, na kateri pa seveda ni GP imen, s tem pa tudi ne našega prvaka Žagarja. Toda sam pogled na startno listo nam pokaže zelo pestro kvaliteto in tudi mladost voznikov, ki je pomembna predvsem za borbenost na sami dirki.

In kdo so nedeljski gostje na stadionu Matije Gubca v Krškem, kjer se bo dirka začela ob sedmi uri? Kar trije vozniki prihajajo iz Poljske, Adrian Miedzinski, Jakub Jamrog in Norbert Kosciuch. Vsi trije so bili že večkrat gostje v Sloveniji in stezo v Krškem dobro poznajo. Tu bosta tudi dva Danca, mladi Kenneth K. Hansen, eden od upov danskega spidveja, in prekaljeni Nicolai Klindt, ki je zmagal na Zlatem znaku pred štirimi leti. Iz severa prihaja tudi Šved Oliver Berntzon, ki je tudi že bil gost Krškega. Ne smemo pa pozabiti niti na dva Rusa, Denisa Gizatulina in mladega Andreja Kudriašova, ki se vedno zelo dobro počutita na stadionu Matije Gubca. Dva predstavnika imajo tudi Italijani, mladega Paca Michela Castagna (njegov oče je bil med zmagovalci v Krškem), sicer aktualnega prvaka Italije, in Nicolasa Covattija, ki je sicer rojen v Argentini. Velike možnosti ima tudi Čeh Eduard Krčmar, ki je bil drugi mladinec Evrope pred dvema letoma. Iz Avstrije bo med nastopajočimi Daniel Gappmaier, trenutno najboljši predstavnik naših severnih sosedov. Za val navdušenja na tribunah pa bo skrbel tudi sosed, Hrvat Jurica Pavlic. Jura je že večkrat bil zmagovalec dirk v Krškem in je na tem ovalu zelo domač. Prekaljeni Madžar Norbert Magoshi bo tokrat v vlogi rezerve, kakor tudi mladi domačin Jernej Hriberšek.

Med favorite za visok plasma pa sodijo tudi naši predstavniki. Matic Ivačič se v tej sezoni odlično vozi, kakor v zadnjem času tudi drugi domačin, veteran Denis Štojs. Na koncu velja omeniti tudi Nicka Škorjo. Mladi Laščan, ki vozi za AMTK Ljubljano, je pred tednom dni opozoril nase tudi svetovno javnost, saj se je uvrstil v finale EP za mladince. Izredno močna konkurenca tokrat v Krškem mu zelo godi, saj mu bo to odlična popotnica za prvo finalno dirko za EP mladincev, ki ga čaka že v petek v Holstedtu na Danskem.

Nedeljska dirka, ki se bo začela ob sedmih zvečer, bo obenem odlična generalka za septembrsko Veliko nagrado Slovenije, ki bo ravno tako v Krškem. Ob petih popoldne bodo vozniki imeli uradni trening. Sama zasedba dirke garantira lepo in izenačeno dirko, ob koncu katere bodo na sporedu še vožnje za pokal Franca Babiča, legende krškega spidveja. V to memorialno dirko se uvrsti prvih osem voznikov iz same dirke.

Galerija

Članki iz rubrike