Šport > Nogomet
373 ogledov

Olimpija zdaj druga, prednost Maribora nekoliko manjša

Olimpija - Aluminij
Nogometaši Olimpije so se z zmago proti Aluminiju prebili na drugo mesto lestvice.

Ljubljančani, pri katerih ni igral Dino Štiglec, so prišli do nove, četrte zaporedne zmage, s katero so se vodilnemu Mariboru približali na štiri točke. Ljubljančani so odpor Aluminija strli v slabih šestih minutah med 50. in 56. minuto, ko so zadeli trikrat, od tega dvakrat Andres Vombergar. Aluminij, ki je bil prvič v Stožicah po majskem porazu v finalu pokala, je doživel četrti poraz in padel na četrto mesto.

Tekmo so bolje začeli Ljubljančani, ki so si edini v uvodne pol ure priigrali resnejše priložnosti. V 15. minuti je po kotu do strela z 12 metrov prišel Branko Ilić, toda žogo poslal visoko čez prečko. Dve minuti pozneje je bil z roba kazenskega prostora premalo natančen Rok Kronaveter, v 23. minuti pa je dotlej najlepšo priložnost zapravil Vombergar, ko je po kotu s strelom z glavo meril malce previsoko. V 38. minuti je po kotu do strela z glavo prišel še Macky Bagnack, a je bil njegov poskus preslaboten za Luko Janžekoviča.

V 50. minuti pa so Ljubljančani povedli. Svoj tretji zadetek v sezoni je dosegel Vombergar, potem ko je unovčil enajstmetrovko. To je nekoliko strogo dosodil sodnik Roberto Ponis, ki je piskal igranje z roko Lucasa Horvata. Ta si je zgolj ščitil obraz.

Že pet minut pozneje je Vombergar po podaji Asmirja Suljića (s petimi asistencami je drugi najboljši podajalec lige) dosegel še svoj četrti gol v sezoni, potem ko je z desetih metrov malce z desne strani in z diagonalnim strelom zadel za 2:0. Že nekaj sekund pozneje se je med strelce vpisal še Kronaveter, ki je z glavo unovčil podajo Tomislava Tomića z desne strani.

V 68. minuti je znova poskusil Vombergar, takrat je njegov strel obranil Janžekovič. Osem minut pozneje je Bagnack sprožil od daleč, a bil nenatančen, malce za njim pa iz bližine Stefan Savić, a se je znova izkazal Aluminijev vratar.

V 80. minuti pa so sicer večino tekme ne posebej razigrani gosti znižali zaostanek, ko je enajstmetrovko unovčil Horvat. V 83. minuti je imel Rok Kidrič priložnost še za en zadetek, a je z glavo zgrešil cilj.

Zadnjeuvrščeni do treh točk v gosteh

Velenjčani so po 4. krogu vendarle spet zmagali in prekinili niz štirih porazov, a za zdaj ostajajo na zadnjem mestu z enakim točkovnim izkupičkom kot predzadnje Krško. Na drugi strani so Kranjčani, ki so tokrat igrali brez Luke Majcna, pa forme z gostovanj (ob Mariboru so edina ekipa, ki na gostovanjih še ni izgubila) niso prenesli na domači teren.

Kranjčani in Velenjčani so v prvem polčasu prikazali bolj ali manj enakovredno igro, po 45 minutah pa so bili bolj zadovoljni v taboru gostov, saj so povedli v 29. minuti. Domači nogometaš je v kazenskem prostoru igral z roko, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Damjan Trifković. Knapi so imeli obetavno akcijo tudi v 35. minuti, ko je povsem osamljen do žoge v kazenskem prostoru prišel Nejc Pušnik, a jo je slabo zadel.

Pri domačih, ki so sicer bili za odtenek boljši tekmec, je imel najlepši priložnosti Dickson Afoakwa. Najprej je v 18. minuti streljal s približno desetih metrov, toda žogo poslal čez gol, v 45. minuti pa ga je velenjskega obramba znova pustila samega malce na desni strani kazenskega prostora, Ganec pa je znova meril previsoko. Nevaren je bil tudi David Tijanić v osmi minuti, čigar strel je v zadnjem trenutku blokiral David Kašnik.

V uvodu drugega polčasa so najprej pritisnili Velenjčani, Leon Črnčič je z roba kazenskega prostora za malo zgrešil cilj, v 53. minuti pa so domači izenačili, potem ko je Marko Gajić zanesljivo izvedel najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil Josip Tomašević s prekrškom nad Denijem Jurićem.

Josip Tomašević | Avtor: Profimedia Profimedia

V 54. minuti so imeli Velenjčani novo lepo priložnost, ko je Klemen Bolha zgrešil s šestih metrov, v 64. minuti pa so izbranci Marjana Pušnika znova povedli. Po kotu z desne strani, ki ga je izvedel Trifković, je bil v skoku najvišji Pušnik in poskrbel za vodstvo Rudarja.

Prednost bi kaj lahko povišal Dominik Radić v 73. minuti, ko je ostal sam dobrih deset metrov od gola, a malce z desne strani zadel nasprotno vratnico. Radić je imel še eno priložnost v sodniškem dodatku, a je bil Luka Čadež na mestu.

Minimalna zmaga Celjanov

Potem ko so jih Krčani sredi tedna gladko izločili iz pokala, so se Celjani hitro pobrali in proti neugodni Muri prišli do zmage, svoje druge v sezoni, s katero so se povzpeli na šesto mesto. Na drugi strani so črno-beli igrali brez pomembnih členov - Nina Kouterja in Luke Šušnjare - ter doživeli četrti poraz. Po novem so na sedmem mestu z dvema točkama zaostanka za današnjim tekmecem.

Tekma v Celju se je začela s pobudo Sobočanov, ki pa so resneje zagrozili šele v 23. minuti, ko je Klemen Šturm izvedel prosti strel z več kot 25 metrov, žoga je preletela Matjaža Rozmana in zadela prečko. Štiri minute pozneje je bil v obetavnem položaju Tomi Horvat, ki je streljal z dobrih desetih metrov, še pravočasno pa se je pred žogo vrgel Jan Andrejašič in toliko ustavil žogo, da jo je Rožman lahko ujel.

Po pol ure pa so nase opozorili tudi Celjani. Najprej je Lovro Cvek s prostega strela žogo poslal čez gol, že minuto pozneje pa so izbranci Dušana Kosića izpeljali lep napad za vodilni zadetek. Janez Pišek je na sredini žogo poslal na desno stran do Jakoba Novaka, ta pa jo je poslal proti drugi vratnici, kamor je pritekel Rudi Požeg Vancaš in iz bližine dosegel svoj četrti zadetek v sezoni.

V uvodu drugega polčasa so Prekmurci razumljivo pokazali več želje po napadu, a ji v tem segmentu ni šlo preveč dobro od rok, še ko so prišli v ugoden položaj za strel, so to slabo izvedli, denimo Horvat v 59. minuti, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal mimo vrat. V 74. minuti je eden celjskih branilcev ravno dovolj preusmeril žogo po strelu Luke Bobičanca, da ta ni resno ogrozila vrat Celja.

Zato pa je Požeg Vancaš v 85. minuti imel lepo priložnost za 2:0, a je iz bližine z desne strani zadel le vratnico. To pa je bila tudi zadnja resna priložnost na tekmi.

Prva liga TS, 9. kolo:

Gorica : Krško  1:0 (0:0)
Gulič 80.

Maribor : Domžale  2:2 (2:1)
Mlakar 10., Ivković 43.; Viler 1./ag, Ivković 64./ag 

Triglav : Rudar  1:2 (0:1)
Gajić 53./11-m; Trifković 29./11-m, Pušnik 62.

Celje : Mura  1:0 (1:0)
Požeg-Vancaš 31.

Olimpija : Aluminij  3:1 (0:0)
Vombergar 50./11-m, 55., Kronaveter 56.; Horvat 81./11-m

Lestvica:
1. Maribor  21
2. Olimpija  17
3. Gorica 16
4. Aluminij 13
5. Domžale 11
6. Celje 11
7. Mura  9
8. Triglav  9
9. Krško   7
10. Rudar  7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice