Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 20.07.2017 22:51:46

Novogoričani so bili brez pravih možnosti (video + foto)

Martin Metelko
Nogometaši Gorice so v povratni tekmi 2. predkroga evropske lige izgubili z grškim Panioniosom z 2:3 (1:3) in se poslovili od nadaljnjega tekmovanja. Grki so dobili že prvo tekmo doma z 2:0.

* Stadion v športnem parku, sodniki: Abdula, Alohin, Matjaš (vsi Ukrajina).
* Strelci: 0:1 Lamprou (11.), 1:1 Kapić (13., 11-m), 1:2 Yesil (16.), 1:3 Lamprou (23.), 2:3 Kapić (67., 11-m).
* Gorica: Sorčan, Celcer, Škarabot, Gregorič, Kapić, Filipović (od 56. Marinič), Kolenc (od 81. Humar), Grudina, Osuji, Žigon (od 68. Nagode), Curk.
* Panionios: Kotnik, Oikonomou, Korbos, Lamprou (od 80. Guihoata), Yesil, Masouras (od 68. Saramantas), Hajsafi, Banana (od 60. Tapoko), Vlahos, Shojaei, Savvidis.
* Rumeni kartoni: Filipović, Kolenc, Grudina; Masouras.
* Rdeč karton: /

Novogoričani so imeli slabo izhodišče po prvi tekmi v Grčiji. Z ne najbolj prepričljivo predstavo so tam izgubili z 0:2, poleg tega pa zaradi rdečega kartona na povratni tekmi niso mogli računati še na Tineta Kavčiča.

V domači ekipi so se pred začetkom tekme spodbujali tudi z zgodovino evropskih nastopov; v letih 1997, 2000 in 2004 so namreč prav tako slabo začeli mednarodno sezono, pa potem doma naredili preobrat. Za kaj takšnega bi danes morali doseči vsaj dva gola in nobenega prejeti za podaljšek. Toda načrti Mirana Srebrniča in njegove čete so se porušili že na začetku.

Prvi pravi napad gostov se je namreč končal z zadetkom, ko je Valentinos Vlahos dobro zaposlil Giorgiosa Masourasa, ta pa je premagal Grego Sorčana.



A upov za domače takrat še ni bilo povsem konec, saj je že v naslednji minuti nevarno zapretil Bede Osuji, njegov strel s kakšnih petih metrov po spretnem preigravanju pa je gostujoči vratar, Slovenec Matic Kotnik, lepo ubranil. Nemočen pa je bil dve minuti pozneje, ko je z bele točke natančno meril Rifet Kapić. Pred tem so gostje na robu kazenskega prostora zrušili Miho Gregoriča, Kapić pa je zadel za 1:1.

Potem pa je sledil grški šok v nekaj minutah. Praktično že v naslednjem napadu so gostje spet vodili, pred Sorčanom sta se osamljena znašla dva Grka, nesebično podajo pa je Samed Yesil spremenil v novo vodstvo. Takrat so bili Novogoričani že v resnih težavah, praktično v nemogočem položaju pa so se znašli v 23. minuti, ko je bilo na semaforju že 1:3. Domači so sicer protestirali, da je bil strelec Lazaros Lamprou v prepovedanem položaju, a gol je obveljal in Paniononis je bil pravzaprav že po četrtini tekme v Novi Gorici po skupnem vodstvu s 5:1 v nadaljevanju tekmovanja, kjer se bo zmagovalec te tekme križal z boljšim iz obračuna med Maccabijem iz Tel Aviva in Reykjavikom.

Ob koncu prvega dela je imel priložnost za domače še Kapić, a je bila obramba Grkov zbrana.

V nadaljevanju so domači skušali napadati, Jani Curk in Kapić sta si pripravila polpriložnosti, na grški strani pa je imel priložnost za povišanje vodstva Yesil, a je ostalo pri zidu iz prvega dela.

V 65. minuti so domači dobili še eno enajstmetrovko; po prekršku Masourasa nad Škarabotom je sodnik še enkrat pokazal na najstrožjo kazen, še enkrat je žogo na belo točko postavil Kapičć in tudi drugič na tekmi premagal Kotnika.

To pa je bil tudi končni izid tekme, domači so sicer do konca prevzeli pobudo, a gostje, zadovoljni s skupnim vodstvom in uvrstitvijo v nadaljevanje, so brez večjih težav zdržali do konca in tudi na drugem dvoboju zmagali.

Članki iz rubrike