Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 8. 2017,
16.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Jan Repas NK Domžale

Četrtek, 17. 8. 2017, 16.29

6 let, 6 mesecev

Slovo dragulja Domžal bodo spremljali tudi v Caenu

Prestop Jana Repasa tudi uradno potrjen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Jan Repas Domžale Valur | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Pri francoskem prvoligašu Caenu so na dan zgodovinske tekme med Domžalami in Marseillom tudi uradno potrdili prihod mladega vezista Jana Repasa, ki se bo na današnjem spektaklu v Stožicah poslovil od domžalskih navijačev.

Kar je bilo jasno že včeraj, je danes postalo tudi uradno. Pri Caenu so napovedali podpis štiriletne pogodbe z mladim draguljem slovenskega nogometa, ki se poslavlja od Domžal.

"Spoznajte našo najnovejšo okrepitev in si oglejte današnjo tekmo play-offa za ligo Europa med Domžalami in Marseillom," so svoje navijače ob potrditvi nove, že osme poletne okrepitve zapisali na spletni strani Caena in dodali, da so z Janom Repasom podpisali štiriletno pogodbo.

Dogovor predsednikov, ki je omogočil slovo

"Predsednika obeh klubov sta se dogovorila, da lahko pred prihodom v Caen odigra še zadnjo tekmo za Domžale in se poslovi od svojih navijačev. Gre za tehnično zelo podkovanega in hitrega fanta. Igra z obema nogama in je tip igralca, kakršnega v naših vrstah nimamo," je 20-letnega slovenskega nogometnega dragulja z izbranimi besedami opisal športni direktor Caena, ki je v prejšnji sezoni v prvi francoski ligi zasedel 17. mesto in se za las izognil izpadu, Xavier Gravelaine.

Repas, ki se je kalil v mladinski šoli Domžal, bo v Caen odpotoval konec tedna. V ponedeljek bo v Normandiji opravil zdravniške preglede in se potem priključil treningom novih soigralcev.

Prvič bo lahko v dresu novega kluba zaigral 26. avgusta, ko bo Caen v francoskem prvenstvu gostil Metz. V prvih dveh krogih nove sezone je doživel dva poraza.

Z njim naj bi zaslužili več kot milijon evrov

Repas, za katerega naj bi Domžalčani prejeli več kot milijon evrov odškodnine, je v prvi slovenski ligi debitiral v sezoni 2015/16. Skupaj je v prvi slovenski ligi dosegel šest golov na 44 tekmah.

V tej sezoni je na devetih tekmah v vseh tekmovanjih zbral tri gole in dve podaji v devetih nastopih. Izkazal se je predvsem v kvalifikacijah za ligo Europa, v katerih je dosegel dva gola in prispeval podajo.

Ne spreglejte