Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 4. 2018,
18.14

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,32

3

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi SP v hokeju 2018

Torek, 24. 4. 2018, 18.14

5 let, 11 mesecev

SP DIVIZIJE I, SKUPINE A, 2. KROG

Kazahstanci zanesljivo odpravili Britance, ki so grenili življenje Slovencem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,32

3

Na zadnji tekmi drugega kroga svetovnega prvenstva drugega razreda so hokejisti Kazahstana v drugi polovici tekme stopili na plin, s 6:1 odpravili Veliko Britanijo in ostali stoodstotni. Slovenska reprezentanca je po uvodnem porazu proti Britancem v ponedeljek izgubila tudi proti Poljski (2:4) in je po dveh tekmah edina pri nič točkah. Misija Budimpešta, na kateri imajo Slovenci danes prost dan, nato pa sledijo tekme z višje rangiranimi reprezentancami od Velike Britanije in Poljske, in sicer z Madžarsko, Kazahstanom in Italijo, se je spremenila v misijo obstanka v skupini B. Slovenci bodo tretje srečanje odigrali v sredo ob 19.30 proti Madžarom.

Po britanski zaušnici na prvi tekmi svetovnega prvenstva divizije I, skupine A, so se Slovenci  poskušali pobrati proti Poljakom, a jim ni uspelo. Izgubili so še na drugem srečanju in pred nadaljevanjem prvenstva ostajajo pri nič točkah. Tudi tokrat jih je pestila velika neučinkovitost, junaka srečanja vratarja Przemyslawa Odrobnyja (36 obramb) sta premagala le debitant na članskih svetovnih prvenstvih Jan Drozg s prvencem in kapetan Jan Urbas, medtem ko je Gašper Krošelj klonil štirikrat.

Prvič že v tretji minuti, ko so Poljaki izkoristili power-play in ga je z natančno odmerjenim strelom ob čeladi z bližine premagal Damian Kapica. Slovenci podobno kot proti Britancem niso izkoristili kopice iger s številčno prednostjo, v 25. minuti pa jih je v igro s prvim zadetkom na SP le vrnil Drozg. Risi so bili v naletu, Odrobny je bil na hudih preizkušnjah, a bil ob slovenskem pritisku vselej na mestu. Poljaki niso imeli veliko od igre, a prvič, ko so prišli pred gol, je Krošelj spet klonil, v 28. minuti ga je premagal Bartlomiej Neupauer. Slovenci so napadali, Poljake so reševali okvir vrat, slovenska neučinkovitost ali pa razpoloženi vratar. Njihovo krizo je v 37. minuti poglobil še Marcin Kolusz, ki je po prekršku Aleša Mušiča uspešno izvedel kazenski strel in postavil izid 40 minut 3:1.

Kako je Kolusz premagal Krošlja:

V zadnjem delu je poljsko prednost zvišal še Aron Chmielewski. Slovenci so ob koncu srečo poskusili brez vratarja in s šestimi igralci v polju, Janu Urbasu je dobro minuto pred koncem še uspelo znižati na 2:4, kaj več pa naši hokejisti niso zmogli.

Od upov na napredovanje do upov na obstanek. | Foto: Vid Ponikvar Od upov na napredovanje do upov na obstanek. Foto: Vid Ponikvar

Ne boj za elito, boj za obstanek

Z drugim porazom na dveh tekmah so Slovenci še vedno pri nič točkah. Njihova misija pa se je od tiste o uresničevanju cilja in napredovanju med elito spremenila v misijo obstanka. Odigrali bodo še tri tekme, a z na papirju še kakovostnejšimi reprezentancami, kot sta Poljska in Velika Britanija.

V torek jih čaka prost dan, v sredo tekma z gostiteljico Madžarsko, v petek bodo igrali s Kazahstanom, v soboto pa se bodo poslovili s tekmo proti Italijanom.

Madžari strli Italijane, Kazahstan zanesljivo prek Britancev

Na večerni ponedeljkovi tekmi so gostitelji Madžari prišli do prve zmage. S 3:2 so premagali Italijo, ki je dvakrat vodila, a na koncu ostala brez točke.

Kazahstan je do druge zmage prvenstva prišel v torke, ko je zanesljivo odpravil Veliko Britanijo. Ta je sicer povedla, a so Kazahstanci nato vajeti vzeli v svoje roke, šestkrat zadeli in ostali edina neporažena reprezentanca na prvenstvu.

Na mesto tretjega vratarja Kogovšek

Po poškodbi drugega vratarja Matije Pintariča (ta se v domovino vrača v torek) bo po informacijah Hokejske zveze Slovenija (HZS) drugi vratar Rok Stojanovič. Ta je bil do današnje tekme prijavljen kot emergency goalie, tako da ima Slovenija še vedno možnost, da na prvenstvo pripelje še enega vratarja. Največ pogledov je bilo usmerjenih proti Luki Gračnarju, a bo na mestu tretjega čuvaja mreže prišel komaj 17-letni Žiga Kogovšek, ki je večino sezone preživel kot prvi vratar mladega moštva Jesenic (Hd mladi Hidria Jesenice).

 

SP, divizija I, skupina A, Budimpešta, 2. krog:

Drugi krog
Ponedeljek, 23. april
Italija : Madžarska 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Traversa 5., Larkin 32. (SH1); Sarauer 23., Vas 33. (PP1), Sebok 42.

Slovenija : Poljska 2:4  (0:1, 1:2, 1:1)
Drozg 25. (Vidmar), Urbas 59.; Kapica 3. (Dziubinski, Pociecha, PP1), Neupauer 28. (Pociecha, Witecki), Kolusz 37. (KS), Chmielewski 52.
Izjave po porazu Slovenije s Poljsko
Poročilo s tekme Slovenija : Poljska

KS-kazenski strel
PP1-zadetek z igralcem več
SH1-zadetek z igralcem manj

Postava Slovenije: Krošelj, Stojanovič. Magovac, Gregorc, Tičar, Sabolič, Urbas; Podlipnik, Kovačević, Verlič, Pance, Goličič; Vidmar, Kranjc, Kuralt, Mušič, Ograjenšek; Pavlin, Bašič, Drozg, Hebar, Ropret.

Postava Poljske: Odrobny, Murray; Dronia, Rompowski, Zapala, Malasinski, Kousz; Ciura, Pociecha, Chmielewski, Dziubinski, kapica; Gorny, Tomasik, Lyszczarczyk, Lopuski, Komorski; Wanacki, Bryk, Witecki, Urbanowicz, Neupauer.

 

Torek, 24. april
Kazahstan : Velika Britanija 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Grents 15. (Jevdokimov, Mikhailis, PP1), Sagadejev 33. (Lakiza), Starčenko 35. (Kuchin), 42. (Rimarev), Mikhailis 46. (Lakiza), Asetov 47.; Ferrara 3. (Brooks)

 

Lestvica:
1. Kazahstan 2 tekmi - 6 točk
2. Italija 2 - 3
.....................................................
3. Poljska 2 - 3 
4. Madžarska 2 - 3 
5. Velika Britanija 2 - 3 
....................................................
6. Slovenija 2 - 0

*prvo in drugouvrščena reprezentanca napreduje med elito, zadnja nazaduje v divizijo I, skupino B


Tretji krog

Sreda, 25. april
12.30 Italija – Kazahstan
16.00 Velika Britanija – Poljska
19.30 Slovenija – Madžarska


Četrti krog

Četrtek, 26. april
19.30 Poljska – Madžarska

Petek, 27. april
16.00 Kazahstan – Slovenija
19.30 Italija – Velika Britanija



Peti krog

Sobota, 28. april
12.30 Kazahstan – Poljska
16.00 Slovenija – Italija
19.30 Madžarska – Velika Britanija

*napredujeta prvo in drugouvrščena reprezentanca

 

Seznam slovenske reprezentance za SP

Vratarji (3): Gašper Krošelj (Rødovre Mighty Bulls, danska Metalligaen), Matija Pintarič (Rouen, Saxoprint Ligue Magnus), Rok Stojanovič* (Lyon, Saxoprint Ligue Magnus)

Branilci (7): Blaž Gregorc (Hradec Kralove, češka ekstraliga), Aleš Kranjc (Eispiraten Crimmitschau, DEL2), Žiga Pavlin (Češke Budejovice, češka druga liga, WSM), Luka Vidmar (Szekesfehervar, liga EBEL), Aleksandar Magovac (oba Sij Acroni Jesenice), Sabahudin Kovačević, Matic Podlipnik (oba Karlovy Vary, češka druga liga WSM)

Napadalci (13): Luka Bašič (Sij Acroni Jesenice), Jan Drozg (Shawinigan Cataractes, Quebec Major Junior Hockey League), Boštjan Goličič (Grenoble, Saxoprint Ligue Magnus), Andrej Hebar (HK SŽ Olimpija), Anže Kuralt (Amiens, Saxoprint Ligue Magnus), Aleš Mušič (Fehervar, liga EBEL), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Žiga Pance (Dornbirn, liga EBEL), Anže Ropret (Ujpesti TE, Erste liga), Robert Sabolič (Torpedo Nižni Novgorod, liga KHL), Rok Tičar (Sibir Novosibirsk, liga KHL), Jan Urbas (Fischtown Pinguins, Bremerhaven, DEL), Miha Verlič (JYP Jyväskylä, Liiga)

() - v oklepaju je zapisan zadnji hokejistov klub
*ni prijavljen

Ne spreglejte