NHL

Prvaki izbrali tudi Štajerca

Objavljeno 26. junij 2017 13.35 | Posodobljeno 26. junij 2017 13.42 | Piše: M. Š.

Za Jana Drozga so se odločili Pittsburgh Penguins. Nico Hischier prva švicarska številka 1 na naboru NHL.

Švicar Nico Hischier, Finec Miro Heiskanen in Kanadčan Nolan Patrick (z leve) so bili kot prvi trije hokejisti izbrani na letošnjem naboru NHL. Foto: AFP

CHICHAGO – Nico Hischier se je v zgodovino vpisal kot prvi švicarski hokejist, ki so ga na naboru NHL izbrali kot št. 1. Pod svoje okrilje ga je vzelo moštvo New Jersey Devils. »Neverjetno. Nimam besed, s katerimi bi opisal zdajšnje občutke. Verjetno bom moral prespati še več noči, preden bom zares dojel, kaj se je zgodilo tokrat,« je bil čisto iz sebe 18-letni vzhajajoči zvezdnik iz Natersa, ki je – zanimivo – že kot otrok na nekem turnirju leta 2008 v Fribourgu nosil dres Vragov. Kakor da bi slutil, kam ga bo nekega dne vodila pot, so zapisali pri švicarskem časniku Blick.

Jan Drozg je šele šesti slovenski hokejist, ki so ga izbrali na naboru NHL.

Kot drugega so odgovorni pri klubu Philadelphia Flyers izbrali Kanadčana Nolana Patricka, tretjega pa so na oder poklicali Finca Mira Heiskanena, ki se bo preselil k zasedbi Dallas Stars. Da se je na tokratnem naboru znašel tudi slovenski hokejist, je zaslužen Jan Drozg, ki so ga kot skupno 152. igralca v petem krogu izbrali vodilni možje pri Pittsburgh Penguins, aktualnih prvakih v NHL. Štajerski up, ki je zadnji dve sezoni opozarjal nase na Švedskem pri moštvu Leksands, je šesti Slovenec, čigar ime se je pojavilo na tej prireditvi.

Pred 18-letnim Drozgom je ta čast pripadla Edu Terglavu (kot 249. ga je leta 1998 izbral Buffalo Sabres), Jure Penko (203. izbor Nashvilla leta 2000), Marcel Rodman (282. izbor Bostona v letu 2001), Anže Kopitar (11. izbor Los Angelesa leta 2005) in Jan Muršak (182. izbor Detroita v letu 2006). V najmočnejši hokejski ligi na svetu sta med omenjenimi zaigrala le Kopitar in Muršak. 


 

Deli s prijatelji