kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 15.11.2017 21:58:47

PREBRISANI LISJAK: Italijanski selektor je že vedel, zakaj ni odstopil

Reuters
Mnogi so bili presenečeni, ko Gian Piero Ventura po bolečem porazu v dodatnih kvalifikacijah za nastop na mundialu v Rusiji ni želel ponuditi odstopa z mesta italijanskega selektorja. Vendar pa je za to imel zelo dober razlog.

Devetinšestdesetletni strokovnjak je v začetku leta podaljšal sodelovanje z italijansko nogometno zvezo, ki bi se mu izteklo leta 2020. V pogodbi je bil tudi člen, po katerem je bila njegova služba vezana na uspeh na naslednjem svetovnem prvenstvu, kamor pa se Italijani niso uvrstili, zato bi se mu iztekla že junija naslednje leto.


Toda pri zvezi so se odločili danes dokončno prekiniti pogodbo. To pa pomeni, da je Ventura upravičen do denarnega nadomestila, s katerim bo morala zveza kompenzirati svojo odločitev.

Ker je prejemal 1,3 milijona evrov letne plače, in je do konca pogodbe ostalo še osem mesecev, mu po tej logiki pripada natanko 866 tisoč evrov. Ventura bo tako še naprej prejemal selektorsko plačo, ki mu jo bodo na račun nakazovali v mesečnih obrokih. Če bo vmes dobil novo službo, se bo izplačevanje prekinilo. Pri zvezi verjetno upajo, da se bo zgodilo ravno to in bodo lahko na ta način privarčevali nekaj denarja. Marsikdo pa je prepričan, da je selektorjeva poteza moralno sporna in zato vredna vsake obsodbe.

Članki iz rubrike