Šport
32 ogledov

Celjani osvojili nov državni naslov

branko tamše celje pivovarna laško Profimedias
Celjski rokometaši so po pokalni lovoriki osvojili še državni naslov.

Celjani ostajajo absolutni gospodarji slovenskih rokometnih igrišč, po zmagoslavju na aprilskem zaključnem turnirju za pokal Slovenije v Mariboru pa so po današnji zmagi nad novomeško Krko z 38:26 (18:14) v predzadnjem krogu končnice za prvaka v ligi NLB osvojili že 21. naslov državnih prvakov.

Celjska zasedba je od slovenske osamosvojitve naprej le petkrat ostala brez naslova državnih prvakov. Prvič je primat na domačih tleh izgubila v sezoni 2001/02, ko so slavile Prule 67, trikrat je naslov najboljšega osvojilo velenjsko moštvo v sezonah 2008/09, 2011/12 in 2012/13, enkrat pa se je končne zmage veselila koprska zasedba v sezoni 2010/11.

Po koncu sezone bo celjska ekipa doživela številne kadrovske spremembe. Blaž Janc odhaja v poljske Kielce, Miha Zarabec v nemški Kiel, Vid Poteko v beloruski Brest, mesto ob Savinji pa bodo zapustili tudi dolgoletni kapetan Luka Žvižej, Brazilec Atrhur Patrianova, Litovec Povilas Babarskas in Srb Ivan Gajić.

V celjskem klubu so že začeli sestavljati igralski mozaik za prihodnjo sezono: svoj prihod so že potrdili Ivan Anić, Branko Vujović, Daniel Dušebajev ter Slovenca Urh Kastelic in Jan Jurečič, od sezone 2018/19 pa bo v Celju igral tudi Hrvat Josip Šarac.

Pred Celjani je v tej sezoni le še "revialna" tekma z Velenjčani, ki bo v petek, 2. junija, v dvorani Zlatorog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.