Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ou
ou
0 23.05.2018 10:36:53

Brez tretjih tekem?

Potem ko so bili pretekli konec tedna prvi polfinalni dvoboji končnice na vseh ravneh ligaškega tekmovanja, so danes pozno popoldan na sporedu že povratne tekme.

Po rezultatih prvih tekem, ko ni bilo presenečanj, je težko verjeti, da vsi dvoboji ne bodo odločeni že po dveh srečanjih. Res je sicer, da bi se pri fantih lahko pripetilo kakšno presenečanje, kajti v primeru slabe trenutne forme igralcev Krke in Fužinarja bi lahko Prekmurci oziroma Štajerci slavili, kar pa je malo verjetno. Morebiti bi imeli nekoliko več možnosti Mariborčani na gostovanju pri aktualnih državnih podprvakih na Koroškem, toda Mitja Horvat igra v odlični formi in bržkone bo spet vzel tri točke, dve pa je vedno sposoben osvojiti tudi Janez Petrovčič. Po drugi strani je mlada ekipa Krke za Pucončane bržkone nepremagljiva, še zlasti ker je v odlični formi Peter Hribar, a tudi Tilen Cvetko ne zaostaja. Zato niti dobre igre Tomaža Pelcarja in zlasti Bojana Ropoše najverjetneje ne bodo dovolj za izenačenje v zmagah.

Povratne tekme (vse danes ob 17. uri) polfinala 1. SNTL, moški: Krka – Puconci (prva tekma – 5:3), Fužinar – ŽNTK Maribor (5:3); ženske: Logatec – Vesna Zalog (2:5), Arrigoni Izola – Kajuh Slovan (5:2); kvalifikacije za 1. SNTL, moški: Fužinar II – Kajuh Slovan (1:5); kvalifikacije za 2. SNTL, moški: Križe – Ilirija (5:4)

Tudi pri dekletih bi bil čudež, če bi igralke Logatca in še posebej Kajuh Slovana uspele izenačiti izida v zmagah. Še zlasti prevladujejo aktualne državne prvakinje, igralke izolskega Arrigonija, ki preprosto ne morejo izgubiti proti gostjam s Kodeljevega, po drugi strani pa bi Notranjke v primeru slabe igre Ivane Zera in Kristine Pavič Rahotin morebiti lahko ogrozile ekipo Vesne. V kvalifikacijah za obstanek v 1. moški ligi igralci Kajuh Slovana ne bi smeli izpustiti priložnosti za nadaljnje članstvo v elitni druščini. 

Klonile brez dobljenega niza
Slovenska ženska reprezentanca je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo zabeležila še drugi poraz. Potem ko jo je februarja s 3:0 premagala Poljska, je tokrat morala z enakim izidom priznati premoč še Ukrajini, peta reprezentanca sveta tekmicam ni dovolila osvojiti niti niza. Slovenke so igrale brez Ane Tofant, na klopi pa jih ni vodila Vesna Ojsteršek, obe namreč še okrevata po sobotni prometni nesreči v Italiji. V postavi so bile Alex Galič, Aleksandra Vovk in Katarina Stražar.

Značke: namizni-tenis, šport

Članki iz rubrike