Milanič: Tudi v petek bomo favoriti

»Smo državni prvaki, tekmujemo v ligi prvakov in igramo doma,« se ne slepi izolski strokovnjak na klopi Maribora.

Objavljeno
15. november 2017 17.44
J. P.
J. P.

Maribor - Ne glede na razplet sobotnega pokalnega četrtfinalnega dvoboja in težek poraz z Olimpijo z 0:3 je trener nogometnega prvaka Maribora Darko Milanič pred petkovim (ob 20.20) vnovičnim večnim derbijem, le da tokrat prvoligaškim in še v Ljudskem vrtu povrhu, prepričan, da so vijolični tudi tokrat favoriti.

»Smo državni prvaki, tekmujemo v ligi prvakov in igramo doma,« se ne slepi izolski strokovnjak, ki ga zadnji poraz z Ljubljančani ne vznemirja preveč: »V tej sezoni nam je že nekajkrat spodrsnilo, toda nismo padli. V Ljubljani je bil načrt drugačen, a bomo z izkušnjami nabrali dovolj energije, ki nas bo pripeljala do zmage. Psihološko stanje je dobro, naboj pa zelo visok.«

Zdravniški kartonček ni prazen, te dni ni treniral Aleksander Rajčević, že dlje sta izven pogona Luka Zahović in Denis Šme, se pa po reprezentančnih akcijah vračata Martin Kramarič in Valon Ahmedi, med vratnicami bo spet stal Jasmin Handanović, poroča STA. »V celoti gledano je stanje dokaj dobro. Pripravljeni smo,« zatrjuje Milanič in dodaja, da bo treba omejiti napake predvsem v obrambi.

»Stožiška tekma je bila zelo specifična, videli smo, kako se tekmec brani. Skušali bomo iskati še druge rešitve, da bi lažje prišli do gola, čeprav smo se že tedaj zavedali, da ne bomo imeli veliko priložnosti. Biti bomo morali bistveno agresivnejši, ko bo nasprotnik pred našimi vrati, tega se v prvem dvoboju nismo dobro držali. Imeli smo posest žoge in prevladovali, želeli smo igrati napadalen ngomet, kar pa ni dovolj. Za zmago se moraš tudi dobro braniti,« poudarja trener Maribora.

Rešitev za preboj čvrste Olimpijine obrambe vidi v kakovostnem vključevanju, podajanju in prilagodljivosti: »Saj vemo, kako nevarni so lahko ljubljanski napadi. Ni jih veliko, so pa zelo nevarni.« Med njegovimi varovanci bo še posebej nabrušen kapetan Marcos Tavares, ki je le še dva gola oddaljen od strelskega kralja slovenskega prvoligaškega tekmovanja Štefana Škaperja (130/128 zadetkov).