hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rp
rp
0 23.02.2018 15:11:54

Razočaranje v slovenskem taboru: Reprezentančni kolega brez dlake na jeziku o potezi Faka!

alesfevzer.com
Vsi slovenski batlonci odločitve Jakova Faka, da ne nastopi v štafeti, niso sprejeli z razumevanjem.

Slovenska moška biatlonska štafeta je v zadnji olimpijski preizkušnji v Pjongčangu zasedla deseto mesto. Nastopila je brez Jakova Faka, njegovi kolegi odločitev spoštujejo, a vseeno ne skrivajo razočaranja. Še posebno Klemen Bauer, ki si je za zaključek želel odmeven rezultat.

"Ne bi preveč komentiral, lahko samo rečem, da sem razočaran. Jasno je, da se je njegova odsotnost poznala, vsi vemo, kam Jaka spada," Bauer ni skrival nezadovoljstva .

Odpoved Faka je prišla tri ure pred tekmo, čeprav se je o tej možnosti razpravljalo že prej. Dobitnik srebrne kolajne s posamične tekme je nad utrujenostjo tarnal že po mešani štafeti, imel je sicer dva dneva za rehabilitacijo, a se še vedno ni čutil pripravljenega za nastop.

Fakova odločitev v dobro voljo ni spravila niti Mitje Drinovca, ki pa je priznal: "Jasno je, da bi ga želeli v ekipi, a je olimpijski podprvak in se ima pravico tako odločiti. Čaka ga namreč zaključek sezone, v kateri brani tretje mesto v svetovnem pokalu in če je ugotovil, da bo počival, moramo to spoštovati."

"Mogoče je tako celo boljše. Če ni bil stoodstoten, bi bilo le slabše, nihče ne more garantirati, da bi nam zagotovil boljšo uvrstitev. V teh spremenljivih vetrovnih razmerah bi se lahko zgodilo marsikaj, videli smo, da je moral najboljši biatlonec na svetu Martin Fourcade v kazenski krog. Jakova zamenjava Lenart Oblak se je v teh razmerah znašel in se predstavil v zelo dobri luči," odločitev, da Fak ne nastopi, ocenjuje kot razumno glavni trener Tomaš Kos.

Značke: biatlon, štafeta, fak, bauer

Članki iz rubrike