Olimpija: Klinar odhaja na Madžarsko

Bišćan: Igralskega primanjkljaja ne vidim, kar pa ne pomeni, da nam napadalec z nosom za gole ne bi prišel prav.

Objavljeno
11. januar 2018 13.33
Posodobljeno
11. januar 2018 13.33
NK Olimpija
J. P., N. Gr.
J. P., N. Gr.

Ljubljana - Drugouvrščeni nogometni prvoligaš po jesenskem delu sezone, Olimpija, začenja priprave za spomladanski del tekmovanja z veliko željo izničenja zaostanka treh točk za vodilnim državnim prvakom Mariborom. Skupne treninge bodo Ljubljančani začeli prihodnji teden, trenutno igralci vadijo po skupinah, strokovni štab pa sestavlja končni kadrovski mozaik.

Glavna uganka je, kot poroča STA, prihodnost branilca Kenana Bajrića, ki je z nogo in pol že na izhodnih vratih, še vedno je v igri tudi prestop k Slovanu iz Bratislave. Strokovni štab si obetavnega igralca želi obdržati, a se v isti sapi pripravlja tudi na možnost ponudbe, ki je klub ne bo mogel zavrniti. Tega se zaveda tudi trener Igor Bišćan.

»Pogovori glede igralske zasedbe potekajo dnevno, obstaja namreč interes za naše nogometaše, zato moramo biti tudi mi pripravljeni, da se ustrezno odzovemo,« je poudaril hrvaški strokovnjak in izpostavil skorajšnji prihod 20-letnega branilca, rojaka Filipa Uremovića, iz druge ekipe zagrebškega Dinama, ki pa se še formalno ureja.

Popoldne je klub objavil tudi novico, da ljubljanskega prvoligaša zapušča desni bočni branilec Denis Klinar, ki se seli na Madžarsko. Klinar je bil v šampionski sezoni eden najboljših nogometašev Olimpije, v prvi polovici letošnje sezoni pa ni bil več standardni člen prve enajsterice zmajev. Šele v zaključku jesenskega dela ga je Bišćan nekajkrat preizkusil na položaju krilnega napadalca proti močnejšim tekmecem, a eksperiment ni prinesel pričakovanih rezultatov. Klinar bo igral za prvoligaša Puskas Akademia FC. Klinar je za Olimpijo odigral 50 tekem. 

»Trenutno ne vidim primanjkljaja na nobenem od igralnih položajev, kar pa ne pomeni, da nam napadalec, takšen z nosom za gole, ne bi prišel prav,« je še dodal Bišćan. Kapetan Branko Ilić ga je kratko dopolnil: »Pomembno je, da imamo zdaj dolge priprave in čas, da se dobro izpilimo, da pozneje - v lovu na prvo mesto - ne bo razlogov za izgovore.«