Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
16. 7. 2018,
4.05

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

1

Natisni članek

sladice

Ponedeljek, 16. 7. 2018, 4.05

5 let, 9 mesecev

Sladice, ki so videti vse prej kot slastne #foto

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

1

sladice | Foto Cover Images

Foto: Cover Images

Kuharski mojster iz Anglije je bil sit priprave sladic, ki so povsod videti enako, zato jih je začel pripravljati na drugačen način. A ta lahko marsikoga odvrne od želje po sladkem.

Bi pojedli brownie, ki je videti kot rdeča pesa, in bi se vam pri tem enako cedile sline kot pri običajnem? Ali pa čokoladno sladico, zakrinkano v pepelnik, poln cigaretnih ogorkov?

Kuharski mojster Ben Churchill ni več čutil ustvarjalnosti pri pripravi klasičnih sladic, zato se je odločil za drugačne kreacije, čeprav lahko marsikoga odvrnejo od sladkanja. "Vsi so ustvarjali enake torte, mousse in sladko pecivo. Kaj pa, če bi čokolado spremenili v neko sadje, ki bi v sebi skrivalo presenečenje?" je začel razmišljati.

Hotel je sladice, ob katerih se obrača želodec

S tem v mislih je začel pripravljati prve drugačne sladice, ob čemer je spet začel uživati. Korenčkova torta, ki je videti kot dejansko korenje, brownieji v imitaciji rdeče pese, kokosove meringe v obliki gob ... Z vsako novo kreacijo se je hkrati naučil še novih spretnosti in razvijal nove ideje.

Nato pa je šel še dlje; zaželel si je ustvariti "prehransko iluzijo", sladice, ki pretentajo um in zmedejo brbončice, pri čemer mora okus ostati enak. "Ideja ni bila več samo pripravljati sladice, ki so videti kot nekaj drugega, ampak sladice, pri katerih se ti obrača želodec."

Tako so nastali "kremast pepelnik", "gnila mandarina", "plesniva skutna torta" in "gobica za pomivanje posode":

Pomarančni parfait, posut s sladkorjem in meto v prahu. | Foto: Cover Images Pomarančni parfait, posut s sladkorjem in meto v prahu. Foto: Cover Images

Jabolčna tortica s sladko mlečno peno in metino skorjo. | Foto: Cover Images Jabolčna tortica s sladko mlečno peno in metino skorjo. Foto: Cover Images

Skutina torta z vanilijo in meto. | Foto: Cover Images Skutina torta z vanilijo in meto. Foto: Cover Images

Vanilijeva panakota s čokolado, posuta s prahom iz meringe. | Foto: Cover Images Vanilijeva panakota s čokolado, posuta s prahom iz meringe. Foto: Cover Images

Čokoladni brownie, polnjen s čokoladnim moussom, obkrožen s čokoladnimi drobtinami in metinimi listi na vrhu. | Foto: Cover Images Čokoladni brownie, polnjen s čokoladnim moussom, obkrožen s čokoladnimi drobtinami in metinimi listi na vrhu. Foto: Cover Images

Korenčkova torta s smetano, čokoladnim "lončkom" in meto. | Foto: Cover Images Korenčkova torta s smetano, čokoladnim "lončkom" in meto. Foto: Cover Images

Preberite še:

Handmaid's Tale, Deklina zgodba
Trendi Najslabša vinska ideja vseh časov je pogorela, še preden je zaživela
Trendi Prodajal "hot dog vodo" in dokazal, kako lahko je naplahtati ljudi
Ne spreglejte