pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
0 27.05.2017 10:21:30

Zaradi težav z vizumi Eugene ob nekaj atletskih zvezdnikov

Ruski tekač Sergej Šubenkov, svetovni prvak iz leta 2015 v teku na 110 m ovire, je bil eden od desetih atletov, ki zaradi težav z vizumom niso mogli nastopiti na mednarodnem mitingu diamantne lige v ameriškem Eugenu, so potrdili organizatorji mitinga.

Direktor mitinga Tom Jordan je dejal, da Šubenkov ter drugi atleti, večinoma iz Afrike, niso dobili vizumov za nastop na tekmovanju v Oregonu. "Potem ko leta in leta nismo imeli nobenih težav z vizumi, smo letos izgubili vsaj deset športnikov, ki ali niso dobili vizumov ali pa so jim ameriške oblasti vizume izdale prepozno," je Jordan povedal novinarjem.


Do zapletov z vizumi je prišlo v času, ko predsednik ZDA Donald Trump in njegova administracija želita s prepovedmi vstopa v ZDA omejiti imigracijo, s čimer naj bi povečali varnost.

Jordan je sicer dejal, da nihče od omenjenih atletov ne prihaja iz držav, za katere je Trump ukazal začasno prepoved izdaje vizumov. Gre za državljane Sirije, Libije, Somalije, Sudana, Irana in Jemna. "Nihče ne prihaja iz omenjenih držav, zato to ne more biti razlog. A nekaj se vsekakor dogaja," je dejal Jordan in dodal, da bodo organizatorji zahtevali uradno pojasnilo ameriške agencije za imigracijo in carine, da v prihodnosti ne bo več takšnih težav.

Značke: atletika, vizum

Članki iz rubrike