gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 24.04.2017 19:31:03

Dan, ko se je nebo odprlo in je stadion eksplodiral: Se še spomnite podviga Crvene zvezde? (video)

Bilo je pred točno 26 leti, ko se je za en dan ustavil čas v razklani Jugoslaviji in so praktično vsi razen najbolj gorečih navijačev Partizana navijali za Crveno zvezdo.

Rdeče-beli (pri katerih je vlogo tretjega vratarja takrat opravljal Marko Simeunović) so na ta dan pred 26 leti na svoji Marakani na povratni polfinalni tekmi v pokalu državnih prvakov gostili favorizirani Bayern in bili pred začetkom dvoboja v fantastičnem položaju. Na prvi tekmi so namreč nogometaši Crvene zvezde Bavarce presenetili in slavili z 2:1, zato je celotna Jugoslavija upala, da bo Beograjčanom uspel velik podvig in se bodo uvrstili v finale.

In začelo se je sanjsko. Siniša Mihajlović je Crveno zvezdo v 26. minuti popeljal v vodstvo z odlično izvedenim prostim strelom. Marakana je norela, rdeče-beli navijači so bili v transu, dišalo je po finalu. A Nemci se niso predajali. Najprej je Klaus Augenthaler v 62. minuti izid izenačil na 1:1, pet minut kasneje je Manfred Bender zadel za vodstvo Bavarcev. In izenačenje v skupnem seštevku. 



Kazalo je že, da bodo na vrsti podaljški, ko je na sceno znova stopil Mihajlović. In Augenthaler. Prvi je poslal predložek v kazenski prostor Bayerna, drugi si je zabil avtogol. In Zvezda se je uvrstila v finale! "Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao," se je drl legendarni komentator Milojko Pantić. In res, nebo se je odprlo, stadion je eksplodiral, Crvena zvezda pa se ni ustavila samo pri uvrstitvi v finale, pač pa je tam premagala še Marseille in se povzpela na vrh Evrope!

Najlepše trenutke dvoboja in legendarni komentar Milojka Pantića si lahko ogledate v priloženih videoposnetkih. 

Značke: crvena-zvezda, bayern

Članki iz rubrike