Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 21.03.2018 18:09:14

Prvi dan Dohe do finalov le Belakova in Klavora

V Dohi se je s prvim delom kvalifikacij začel svetovni pokal v športni gimnastiki, ki za slovensko reprezentanco ni bil tako uspešen, kot je bržčas načrtovala. V sobotni finale sta se uvrstila le Teja Belak na preskoku in Rok Klavora na parterju. Vnovič je brez mesta med osmerico ostal Sašo Bertoncelj na konju z ročaji.

Na preskoku bo imela Slovenija eno finalistko. S četrto oceno kvalifikacij - 13,950 - si je še en nastop pritelovadila Teja Belak. Druga Slovenka Tjaša Kysselef, finalistka obeh svetovnih pokalov v letu 2018 v Melbournu - v Avstraliji je zmagala - in Bakuju, je z oceno 13,316 končala na desetem mestu. Mesto med prvo osmerico in v finalu ji je odnesel doskok, ko se ni obdržala na nogah in ga je zaključila s prevalom naprej. Najboljša je bila uzbekistanska veteranka Oksana Čusovitina (14,283).

Za drugi slovenski finale v Dohi je poskrbel Rok Klavora, ki je za svojo sestavo na parterju dobil oceno 14,166, kar je bilo dovolj za četrto mesto. V finalu bo nastopil tretjič v tem letu. Na vrhu je končal Japonec Takumi Sato (14,866), drugi je bil Rus Dmitrij Lankin (14,433), tretji pa Tajvanec Lee Chih-Kai (14,233).

Spet je imel težave v kvalifikacijah konja z ročaji Sašo Bertoncelj, ki je z oceno 14,033 končal na devetem mestu. Nekaj malega upanja sicer še ima, saj je prva rezerva. Je pa to zanj tretji zaporedni svetovni pokal, ko se ni uvrstil med osmerico finalistov. Najboljšo sestavo je pokazal Lee Chih-kai s Tajvana, dobil je oceno 15,200. Brez finala sta ostala še dva specialista na konju, Francoz Cyril Tommasone in Hrvat Robert Seligman, pa tudi japonski zvezdnik Kohei Uchimura, kralj mnogoboja v zadnjih letih.



Na dvovišinski bradlji je Lucija Hribar z oceno 12,566 končala izven finala na 10. mestu. Prva v kvalifikacijah je bila Belgijka Nina Derwael (15,233).

V četrtek bo v Dohi še drugi del kvalifikacij. Finale si bodo skušali pritelovaditi Alen Dimic na bradlji in drogu, Tjaša Kysselef in Lucija Hribar na parterju ter Teja Belak in Adela Šajn na gredi.

V petek in soboto bodo na vrsti finali po orodjih.

Članki iz rubrike