volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 16.06.2018 15:00:00

Francozi tudi s pomočjo VAR do prve zmage v Rusiji

Francoska nogometna reprezentanca je v 1. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Kazanu premagala Avstralijo z 2:1 (0:0). Druga tekma skupine C bo danes ob 18.00 v Saransku, kjer se bosta merila Peru in Danska.

* Arena Kazan, gledalcev 45.000, sodniki: Cunha, Taran in Espinosa (vsi Urugvaj).
* Strelci: 1:0 Griezmann (58./11 m), 1:1 Jedinak (62./11 m), 2:1 Pogba (80.).
* Francija: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez, Tolisso (od 78. Matuidi), Kante, Pogba, Dembele (od 70. Fekir), Griezmann (od 70. Giroud), Mbappe.
* Avstralija: Ryan, Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich, Mooy, Jedinak, Kruse (od 84. Arzani), Rogić (od 72. Irvine), Leckie, Nabbout (od 64. Jurić).
* Rumeni kartoni: Tolisso; Leckie, Risdon, Behich.
* Rdeči karton: /.

Francozi, ki jih mnogi vidijo kot ene glavnih favoritov za končno slavje, so na uvodni tekmi prišli do pričakovane zmage. Zanjo pa so se ob čvrstih in obrambno dobro organiziranih Avstralcih morali krepko potruditi. Kot zanimivost - pri obeh francoskih zadetkih je vmes posegla tehnologija, prvi prvem so sodniki prvič v zgodovini SP uporabili tehnologijo VAR, pri drugem pa tehnologijo golove črte.

Kot je bilo pričakovati, so bili Francozi tisti, ki so prevladovali v prvem polčasu, a imeli veliko težav s prebijanjem strnjene in čvrste avstralske obrambne vrste. Sicer so si v uvodnih minutah priigrali nekaj strelov, sledilo pa je jalovo nadaljevanje.



Že v drugi minuti je iz bližine sprožil Kylian Mbappe, a je Mathew Ryan žogo odbil, v peti je s prostega strela poskusil Paul Pogba, spet pa je bil na mestu avstralski vratar, minuto zatem pa je sprožil še Antoine Griezmann, a tudi njemu ni uspelo premagati Ryana.

Na drugi strani so Avstralci le poredkoma prišli v obetavne položaje, še najnevarnejši so bili v 17. minuti, ko je po prostem strelu Corentin Tolisso žogo preusmeril proti lastnim vratom, a je izvrstno posredoval Hugo Lloris.

Francozi pa so le povedli v 58. minuti. Joshua Risdon je v kazenskem prostoru spotaknil Griezmanna. Ker je bila situacija malce nejasna, so prvič na prvenstvu uporabili VAR in ta je pokazal prekršek Avstralca nad Francozom. Sledila je enajstmetrovka, ki jo je zanesljivo izvedel prav Griezmann.

Le štiri minute pozneje so imeli na voljo najstrožjo kazen tudi Avstralci, saj je Samuel Umtiti v kazenskem prostoru namerno igral z roko. Z bele točke je streljal Mile Jedinak in izid poravnal na 1:1.

Selektor Francije Didier Deschamps je poskusil z menjavami priti do boljše igre v napadu in eden rezervistov Olivier Giroud je bil vpleten v drugi zadetek Francozov, ko je v 80. minuti žogo oddal Pogbaju na rob kazenskega prostora, od koder je ta tudi z nekaj sreče žogo poslal v prečko, od koder se je odbila čez golovo črto za končnih 2:1.

Značke: nogomet, sp

Članki iz rubrike