Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 8. 2017,
14.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,83

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Ernesto Valverde Zinedine Zidane španski superpokal Sergio Ramos Marco Asensio Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Real Madrid

Četrtek, 17. 8. 2017, 14.57

6 let, 6 mesecev

Po španskem superpokalu

Gerard Pique po klofutah Reala priznal: Tako kot je zdaj, še ni bilo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,83
Real Madrid | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Madridski Real se je sprehodil še do druge lovorike v novi sezoni. Potem ko je v Skopju na evropskem superpokalu zasenčil Manchester United (2:1), si je sinoči na Santiagu Bernabeu po letu 2012 priboril še deseti naslov v španskem superpokalu. Ta je še toliko več vredna, saj je beli balet na dveh tekmah dobesedno uničil Barcelono in na koncu slavil s skupnim izidom 5:1 (3:1, 2:0).

Čeprav trener Reala Zinedine Zidane ni mogel računati na kaznovanega Cristiana Ronalda, se to pri igri španskega prvaka ni niti malo poznalo. Že v četrti minuti je s pravim evrogolom sanje o morebitnem preobratu katalonskega ponosa razblinil mladi biser španskega nogometa Marco Asensio, končnih 2:0 v Madridu in skupnih 5:1 pa je ob koncu prvega dela postavil Karim Benzema.

"Osvojili smo dve pomembni lovoriki proti dvema velikima ekipama, a to je šele začetek, sezona se še začela ni, mi pa bomo morali dobro formo zadržati vse do konca," je o novi lovoriki dejal Zidane, ki je od januarja 2016, ko je postal trener Reala, osvojil že sedmo lovoriko.

Kdo bo španski prvak?

  • Real Madrid.
    73,27 %
    518 glasov
  • Barcelona.
    18,95 %
    134 glasov
  • Atletico Madrid.
    7,78 %
    55 glasov
Oddanih 707 glasov

Na klopi pustil nekatere najboljše

Na Zinedina Zidana se lepijo lovorike. | Foto: Reuters Na Zinedina Zidana se lepijo lovorike. Foto: Reuters

"V prvem polčasu smo bili spektakularni. Naša agresivnost in pritisk na nasprotnika sta bila res izjemna, imeli pa smo tudi posest. V drugem smo imeli nekaj težav, saj nas je Barcelona napadla in pokazala, da bo nevarna tudi v tej sezoni. Špansko prvenstvo se začenja, težko bo," je nadaljeval francoski strateg, ki je povratno srečanje začel brez nekaterih nosilcev.

Poleg Ronalda, ki je zaradi kazni tekmo spremljal s tribune, so na klopi ostali še Gareth Bale, Isco in Casemiro, a medla Barcelona vseeno ni imela niti najmanjših možnosti.

"Težko je izbrati začetnih enajst, saj so vsi zelo dobri. Vsi delajo trdo in dobro, zato je težko najti najboljše. A kot lahko vidite, ni pomembno, kdo igra, vsi so fantastični," je o sladkih skrbeh spregovoril še Zidane, ki ima trenutno ekipo, ki ji ni para.

Zadetek, ki te ne pusti ravnodušnega

Eden izmed junakov obeh el clasicov je bil 21-letni biser Reala Asensio, ki je zabil za 3:1 na Camp Nouu, svoje mojstrstvo pa je pokazal tudi v Madridu.

"Naši navijači so nam pripravili izjemno kuliso, zato smo jih morali nagraditi z novo lovoriko. Bili smo boljši na obeh tekmah in zasluženo zmagali," je po tekmi dejal odlični napadalec, ki že zdaj kaže, da bo čez čas eden najboljših na svetu.

Ne vidimo velikokrat, da se Zidane veseli zadetka, a …:

''Nihče ni nepremagljiv''

"Odkar sem pri Barceloni, tako podrejeni še nismo bili." | Foto: Reuters "Odkar sem pri Barceloni, tako podrejeni še nismo bili." Foto: Reuters

Če se v Madridu cedita med in mleko, pri Barceloni prevladuje obup in nemoč. Prvič po devetih letih se je zgodilo, da je imel Real na el clasicih večjo posest od Kataloncev, kar je dovolj zgovoren podatek, da je Barcelona v veliki krizi in jo je odhod Neymarja v PSG še kako prizadel.

"V pripravah na sezono so se dogajale stvari, ki so vplivale na naše igralce in na ozračje v ekipi, o tem ni nobenega dvoma. Na nas je, da se spet sestavimo in začnemo zmagovati. V nogometu ni nepremagljivih ekip, zato ne bomo obupali. Konec je priprav, sezona se začenja v nedeljo, ko se bomo pomerili z Betisom," je kljub nemoči pozitivne stvari iskal trener Barcelone Ernesto Valverde.

Trenerjeve besede je dopolnil še Gerard Pique, ki se tako nemočnega proti Realu še ni počutil: "Odkar sem pri Barceloni, se tako nemočnega še nisem počutil. Bili so boljši, a sezona je še dolga. Še veliko je prostora za izboljšave."

Na obzorju veliki okrepitvi?

Tako trdi generalni sekretar Barcelone Pep Segura, ki je za RAC1 priznal, da so zelo blizu podpisa z dvema krilnima napadalcema, Philippejem Coutinhom (Liverpool) in Ousmanejem Dembelejem (Borussia Dortmund). "Blizu smo, a dokler ne bo uradno, o tem ne smem govoriti. Zavedamo se, da moramo okrepiti ekipo, in za to se trudimo."

Suarez bo manjkal mesec dni, Pique morda že proti Betisu

Luis Suarez si je proti Realu poškodoval koleno. | Foto: Reuters Luis Suarez si je proti Realu poškodoval koleno. Foto: Reuters Poleg vseh težav Valverdeja skrbijo tudi številne poškodbe. Nova na seznamu poškodovanih sta ravno Pique in Luis Suarez, ki čakata na podrobnejše preiskave.

Španca je na tekmi proti Realu zapeklo v dimljah, Urugvajec pa si je poškodval koleno in bo moral počivati vsaj mesec dni.

Poškodba branilca ni težje narave, morda bo lahko zaigral že v nedeljo proti Betisu.

Valverde na povratni tekmi proti galaktikom zaradi poškodbe ni mogel računati na izkušenega Andresa Iniesto, že dalj časa pa manjkata tudi Rafinha in Thomas Vermaelen.

Messi neviden, jezil pa ga je še Ramos

Lionel Messi v Madridu ni bil opazen na igrišču. Po hudi napaki obrambe Reala je stresel prečko, to pa je bolj ali manj vse, kar je Argentinec pokazal. Že tako zelo nejevoljnega zvezdnika je dodatno jezil še domači kapetan Sergio Ramos, ki je bil zaradi geste v spodnjem videu deležen tudi argentinskih psovk.

Zakaj je Argentinec izgubil živce:

Ne spreglejte