Šport
79 ogledov

Celjski rokometaši začenjajo z Ligo prvakov

Celje PL twitter RK Celje Piv. Laško
Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je uvodna tekma v elitni skupini Lige prvakov v sezoni 2018/19. Najuspešnejši slovenski rokometni klub bo gostil tekmece iz danskega Skjerna, obračun v Zlatorogu pa se bo pričel danes ob 17. uri.

Izbranci Branka Tamšeta so po koncu minule sezone ostali brez številnih nosilcev igre. Klub so zapustili Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar, Urban Lesjak, Matic Suholežnik, Luka Mitrović in Ivan Slišković, pred kratkim pa še Daniel Dušebajev, ki se je vrnil v poljske Kielce. Navkljub prevetreni zasedbi so si za cilj postavili preboj v osmino finala najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini.

Celjska ekipa bo nastopila v skupini B, njeni tekmeci pa so poleg danskega Skjerna še francoska PSG in Nantes, madžarski Pick Szeged, nemški Flensburg-Handewitt, hrvaški Zagreb in ukrajinski Motor Zaporožje.

V elitni skupini A bodo igrali makedonski Vardar Skopje, poljski Kielce, španska Barcelona, beloruski Meškov Brest, madžarski Veszprem, Montpellier, švedski Kristianstad in nemški Rhein-Neckar Löwen. V nižjerangiranih skupini C bodo igrali makedonski Metalurg Skopje, danski Bjerringbro-Silkeborg, portugalski Sporting Lizbona, turški Bešiktaš, ruski Čehovski medvedi in slovaški Tatran Prešov, v skupini D pa poljska Wisla Plock, španski Ademar Leon, norveški Elverum, švicarski Wacker Thun, romunski Dinamo Bukarešta in finski Cocks.

Celje Pivovarna Laško Superpokal Šport Novomeščani šokirali Celje Pivovarno Laško Celje Video Šport Celjani za las izgubili proti zvezdniški ekipi
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.