Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 20.07.2017 14:12:12

Trije wimbledonski dvoboji v preiskavi

Eden izmed najprestižnejših teniških turnirjev Wimbledon se je v četrtek znašel pod drobnogledom, potem ko se je glavno protikorupcijsko teniško telo odločilo preiskati tri dvoboje zaradi suma prirejanja rezultatov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dve kvalifikacijski tekmi v Roehamptonu in ena v Wimbledonu so sprožile nekaj bizarnih stavnih vzorcev in se zato znašle v procesu nadaljnje preiskave, ki jo bo izvedlo protikorupcijsko teniško telo (TIU).


"Tekme bodo ovrednotene in pregledane v skladu s pravili TIU," so zapisali na svoji spletni strani in hkrati opozorili, da obstoj suma še ne pomeni, da je bila tekma tudi v resnici prirejena.

Podrobno bodo preučili še eno tekmo, in sicer z junijskega odprtega prvenstva Francije. Od aprila letos so tako prejeli 53 opozoril o možnih nepravilnostih na tekmah, od tega jih je večina iz nižjih tekmovalnih rangov, kot so challenger, futures in ženski ITF. Kljub temu TIU opaža, da se število opozoril letno zmanjšuje, v primerjavi z enakim obdobjem lani so jih letos prejeli 38 manj, in sicer 83.

Članki iz rubrike