Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 22.03.2018 10:00:21

Jasmin Kurtić IZLIL DUŠO: Tam sem pustil vse. Tudi SVOJE SRCE! In ga zapustil v solzah ...

www.alesfevzer.com
Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić o nedavni izkušnji.

V eri Srečka Katanca je bil Jasmin Kurtić eden izmed bolj standardnih nogometašev. Borbeni vezist, ki se že sedem let za žogo podi na italijanskih zelenicah, bo imel brez dvoma tudi v eri nove slovenske izbrane vrste, pod vodstvom Tomaža Kavčiča, pomembno vlogo. Zdaj, ko je star 29 let, je popularni Kurta pripravljen prevzeti še večjo odgovornost v reprezentanci. "Reprezentanci lahko dam veliko več, kot sem ji dal v preteklih ciklih!" trdi Kurtić.

Na kakšen način bo slovenska izbrana vrsta igrala pod Kavčičevo taktirko, sicer še ostaja zavito v tančico skrivnosti. Prav tako kot nogometaši, ki bodo nosili glavno breme reprezentance. Jasno, drugače ne more biti, ko pa bo Kavčič na klopi Slovenije debitiral šele jutri, na tekmi z Avstrijo. A vendarle prevelikih dvomov ni; tako je jasno, da bo eden izmed nogometašev, ki bodo igrali na večini tekem, tudi Jasmin Kurtić. Tako kot je bilo že pod taktirko Srečka Katanca, ki se mu 29-letni Belokranjec zahvaljuje za vse, kar je dal izbrani vrsti. "Rad bi se mu zahvalil za vse, kar je dal reprezentanci. Za vso profesionalnost in za vse, kar nam je uspelo narediti s skupnim delom. Hkrati mu želim tudi čimprejšnje okrevanje pri težavah z gležnjem. Začenjamo novo zgodbo z novim selektorjem, pred nami so nova dokazovanja. Od sebe moramo dati še več, če želimo doseči cilj, ki si ga s soigralci zadajamo že nekaj časa – uvrstitev na veliko tekmovanje," je začel pogovor z nami izkušeni vezist.

KDO JE KRIV? MI, IGRALCI
Dejstvo je, da Slovenija v zadnjih letih ni dosegala svojega potenciala. Na veliko tekmovanje se je slovenska izbrana vrsta zadnjič uvrstila leta 2010 pod vodstvom Matjaža Keka. Zakaj so bili v tem obdobju rezultati slabši? "To ni nikogaršnja krivda. Selektor je svoj posel oddelal profesionalno, kolikor se je le dalo. Imel je korekten odnos do vseh igralcev, najprej do mene, nato še do vseh drugih. V garderobi in tudi sicer z njim nikoli ni bilo težav," se Kurtić najprej ni želel izgovarjati na selektorja. Nato pa je bil neposreden in je za slabše rezultate okrivil – nogometaše. "Mi smo tisti, ki bi morali dati več. Igralci smo tisti, ki gremo na igrišče in določamo tempo, ritem igre. V nekaterih situacijah tega nismo naredili tako, kot bi bilo treba. Moramo se zavedati, da si ne smemo privoščiti takšnih nihanj, kot smo jih imeli v zadnjem času; da na primer odigramo eno 'top' tekmo proti Angliji, potem pa se nam zgodi 50-odstotni padec proti Slovaški v gosteh. To se nam ne sme dogajati. Če hočemo priti do cilja, moramo držati ritem, raven igre in raven dokazovanja," je iskreno priznal Kurta.

ZELO TEŽKO MI JE BILO
V zimskem prestopnem roku je Kurtić zamenjal delodajalca. Ostal je v Italiji, ki ji je zvest vse od leta 2011, a iz Atalante je odšel k njenemu ligaškemu tekmecu SPAL-u. "Zares mi je bilo zelo težko. Bergamo sem zapustil v solzah, tam sem pustil vse. Tudi svoje srce. Vsako tekmo, ki sem jo odigral na igrišču, sem odigral izjemno srčno. Navijači in klub, vse je bilo zares super. Ljudje so bili fantastični, pomagali so mi v vseh pogledih, ne samo na igrišču. Lahko rečem, da je bilo v Bergamu vse sanjsko. Toda odločil sem se, da naredim ta korak in zamenjam klub. Iz preprostega razloga: ker želim igrati, ker želim biti viden. Morda sem naredil korak nazaj, toda zdaj sem odločen, da SPAL-u, ki je zelo organiziran klub, pomagam do obstanka v serie A," se je svojega odhoda iz Atalante spomnil Kurtić.

UPAM, DA PRIDEM ZA ILIČIĆEM V TOP KLUB
Z odhodom iz Bergama pa Kurtić za seboj ni pustil samo Atalante in odličnih ljudi, pač pa tudi svojega zelo dobrega prijatelja Josipa Iličića. Slednji je pred meseci v intervjuju za Gazzetto dejal, da nikoli ne bi prišel v Atalanto, če bi vedel, da bo s tem iz prve enajsterice izrinil Kurtića. "Jojo in jaz sva dva čisto različna tipa igralcev. Nekateri ljudje in novinarji govorijo, da mi je prevzel mesto. To sploh ni res. Jaz sem igral na tem mestu lani v Atalanti, ko Iličića ni bilo. On je igralec, ki ima veliko kakovosti in se zna premikati v medprostoru. Vsak igralec je drugačen. Josipa spoštujem kot prijatelja, želim mu vse najboljše z Atalanto," je o Iličiću povedal Kurtić in na vprašanje, ali bo z Iličićem po Palermu, Fiorentini in Atalanti zaigral skupaj še v četrtem klubu, hudomušno odvrnil: "Ne vem, upam, da bo šel v kakšen top klub in da pridem zraven. Šalim se. Igra v življenjski formi. Je igralec, ki ga je treba samo pustiti pri miru, mu pustiti svobodo in potem lahko da, kar zna. Prepričan sem, da bo svoje mojstrstvo pokazal tudi v dresu Slovenije!"

Članki iz rubrike