NA NABOR

Zvezdnik NBA o Dončiću: Ubiti sem ga hotel

Hvalospevov, ki jih je deležen Luka Dončić, ne zmanjka.
Fotografija: Pravi, da je veliko lepši od Dragića. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Pravi, da je veliko lepši od Dragića. FOTO: Reuters

Nastop v najmočnejši košarkarski ligi na svetu je za Luko Dončića bliže iz dneva v dan. Vsi ljubitelji košarke že nestrpno pričakujejo nabor, na katerem bi bil lahko Dončić izbran med prvimi tremi. Če bo, bo prvi Evropejec po letu 2006, ko je bil izbran Andrei Bargnanij.

Na njegovo izjemnost opozarja tudi zvezdnik NBA Kristaps Porzingis, ki ga je Dončić na evropskem prvenstvu popolnoma ponižal. »Ubiti sem ga hotel,« je v smehu dejal Porzingis za ameriško športno mrežo ESPN, ki je o Dončiću pripravila reportažo. Dodal je, da sam pri njegovih letih ni bil tako konsistenten. »Ne vem za nobenega drugega evropskega košarkarja, ki bi igral na tako visoki ravni,« je povedal in nadaljeval, da tudi na kolidžu trenutno ni nikogar, ki bi lahko pokazal take predstave, kot jih v evroligi Dončić. Ta je postal najkoristnejši igralec rednega dela evrolige. Njegovo povprečje je 22 točk, 7,6 ukradene žoge, sedem asistenc, na igrišču pa v povprečju prebije 36 minut.

Luka Dončić. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Luka Dončić. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Novinarko ESPN, ki je z njim pripravila intervju, je odpeljal v svojo najljubšo restavracijo v Madridu, v Hard Rock Cafe. Opisujejo ga kot popolno nasprotje Gorana Dragića, Luka pa dodaja, da je od Dragića veliko lepši. Medtem ko te Goran takoj vzame za svojega, pa je Luka nekoliko bolj zaprt in potrebuje več časa, da se odpre. V času intervjuja se je Luka slišal z Goranom, ki naj bi ga povabil v Miami, ker izgubljajo.

Dončić je ekipo povabil celo v svoj dom in razkazal, kje z mamo živita. Povedal je, da od dve do tri ure na dan igra igrice. Če se bo preselil v Ameriko, bo z njim odšla tudi mama, a bo živela v svojem stanovanju.

Iz Reala v NBA? FOTO: Getty Images
Iz Reala v NBA? FOTO: Getty Images

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije