Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
4 17.10.2018 11:58:23

PROSINEČKI dal misliti: JAZ ZAVRNIL SLOVENIJO ali Slovenija ZAVRNILA MENE? Takole je ...

Profimedia
Ko je Nogometna zveza Slovenije po odhodu Srečka Katanca iskala novega selektorja, je kot enega izmed kandidatov omenjala tudi Roberta Prosinečkega. Pa ne samo omenjala, temveč so se pri vodstvu NZS z nekdanjim hrvaškim superzvezdnikom resno pogovarjali, toda na koncu so se odločili za Tomaža Kavčiča.

Prosinečki je nato prevzel reprezentanco Bosne in Hercegovine, kjer je naravnost navdušil. Bosanci so z njim izjemno zadovoljni; kako tudi ne bi bili, ko pa Veliki Žuti na osmih tekmah še ni doživel poraza. Še več, Prosinečki je v ligi narodov na treh tekmah zabeležil ravno toliko zmag. V skupini z Avstrijo in Severno Irsko je enkrat premagal naše severne sosede, dvakrat pa Severne Irce. Na osmih tekmah je Prosinečki zmagal petkrat in trikrat remiziral. 

Kloegi iz Ekipe SN so poklicali Prosinečkega. »Škoda pa je, da Slovenija nima boljših rezultatov. Privoščil bi ji,« je dejal. Najbolj pomembno pa je seveda vprašanje, ali je Robert Prosinečki zavrnil Slovenijo zaradi Bosne in Hercegovine ali je Nogometna zveza Slovenije zavrnila Roberta Prosinečkega? Veliki Žuti se je glasno nasmejal in se v šali pridušal: »Kaj naj vam zdaj rečem? Naj vam zdaj, ko sem selektor Bosne in Hercegovine, zatrjujem, da sem hotel biti selektor Slovenije?

"Ne, ne. Kar je bilo, je bilo in ta zgodba je zaključena," je nadaljeval. "Večkrat sem že povedal, da sem bil v stikih z Nogometno zvezo Slovenije in da sem se pogovarjal s predsednikom zveze, a potem se nismo dogovorili za sodelovanje. Odločili so se tako, kot so se. Pogrevanje vsega skupaj zdaj nima nobenega smisla. Jaz imam svoje delo, ki ga opravljam na klopi reprezentance BiH, in tudi na slovenski zvezi imajo svoje delo,« je zaključil Prosinečki.

CELOTEN POGOVOR Z VELIKIM ŽUTIM SI LAHKO PREBERE V SREDINI TISKANI ŠTEVILKI EKIPE SN. 

Članki iz rubrike