Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 8. 2018,
19.33

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

pripravljalna tekma Alpska liga HK Olimpija HDD Jesenice

Sobota, 18. 8. 2018, 19.33

5 let, 8 mesecev

Pripravljalne tekme HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice

Olimpija po hudi bitki osvojila turnir pri sosedih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
HK SŽ Olimpija | Hokejisti Olimpije so na turnirju v Avstriji zmagali na vseh treh tekmah in osvojili prvo mesto. | Foto Instagram

Hokejisti Olimpije so na turnirju v Avstriji zmagali na vseh treh tekmah in osvojili prvo mesto.

Foto: Instagram

Hokejisti HK SŽ Olimpija so zmagovalci turnirja štirih narodov v Kapfenbergu. Po zmagah nad gostiteljem in švicarskim Seewnom so na tekmi za prvo mesto v soboto po podaljšku s 7:6 premagali še romunski klub Corona Brasov. Člani HDD Sij Acroni Jesenice so na prvem testu pred novo sezono v petek doma s 6:4 premagali člana Erste lige Fehérvári Titánok. Obe ekipi bosta spet na delu konec prihodnjega tedna, ko se bosta v soboto med seboj pomerili na poletni ligi na Bledu.

Številna moštva Alpske lige so že začela igrati na pripravljalnih srečanjih pred novim tekmovalnim obdobjem. V teh dneh sta bili prvič na preizkusu tudi slovenski ekipi.

Za hokejisti HK SŽ Olimpija so tri tekme v treh dneh, tri zmage in skupno prvo mesto na turnirju štirih narodov v Kapfenbergu. Zmaji so za uvod z 8:1 odpravili gostitelja KSV Kapfenberg, ki bo igral v tretjeligaškem avstrijskem tekmovanju. 

Nato so tesno premagali (3:2) švicarskega tretjeligaša Seewen, za konec pa so se v soboto udarili z romunskim predstavnikom Brasov, ki bo tekmoval v Erste ligi. Olimpija je na odločilni tekmi za prvo mesto po uvodni tretjini zaostajala z 2:4, nato pa priredila preobrat in se v razburljivem koncu veselila zmage po podaljšku s 7:6. Zmagovalca je odločil dolgoletni član zeleno-belih, kapetan Aleš Mušič. Ljubljančani so turnir končali na vrhu brez poraza.

Olimpija je v četrtek začela prodajo sezonskih vstopnic. Zanjo boste odšteli 130 evrov, imetniki lanske pa bodo lahko uveljavljali popust v vrednosti 20 evrov. Študentske sezonske vstopnice bodo na voljo po 50 evrov. Dnevna vstopnica bo stala 7,5 evra, študentska dnevna pa 5 evrov.

Železarji pripravljalne tekme odprli z zmago

Državni in pokalni prvaki Jeseničani, ki so lani na turnirju v Kapfenbergu osvojili prvo mesto, so v petek odigrali prvo pripravljalno srečanje pred novo sezono.

Varovanci trenerja Gabra Glaviča, ki je že dočakal vse tuje okrepitve (kanadski vratar Clarke Saunders, finski branilec Jesse Jyrkkiö, ameriški branilec Doug Rose), so na domačem ledu gostili člana Erste lige Fehérvári Titánok, sicer podružnico EBEL-ligaškega Szekesfehervarja, in ga premagali s 6:4.

Varovanci Gabra Glaviča so na prvi pripravljalni tekmi ugnali Madžare. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Varovanci Gabra Glaviča so na prvi pripravljalni tekmi ugnali Madžare. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Jeseničani so že začeli prodajati sezonske vstopnice, s katerimi si boste lahko ogledali vsaj 33 domačih tekem. Lastniki sezonske vstopnice iz lanske sezone boste za novo odšteli 100 evrov in prejeli še navijaški rekvizit, sezonska vstopnica za nove kupce pa stane 130 evrov in prav tako vključuje rekvizit. Pri železarjih so pripravili še posebne družinske vstopnice, vstopnice za ogled ene tekme bodo stale 8 evrov.

Prihodnji teden prvi derbi

Oba slovenska predstavnika bosta sodelovala na Mednarodni poletni hokej ligi Bled (23.-26. avgust), na kateri se bosta 25. avgusta ob 20. uri udarila med seboj. Na Bledu se bodo merila še tri moštva kakovostnejših lig: iz lige EBEL bosta prišla VSV Beljak in Medveščak, iz elitne češke lige pa klub branilcev Sabahudina Kovačevića in Matica Podlipnika Karlovy Vary.

Pripravljalne tekme HK SŽ Olimpija, HDD Sij Acroni Jesenice

Četrtek, 16. avgust
Seewen : Brasov 1:3
KSV Kapfenberg : HK SŽ Olimpija 1:8

Petek, 17. avgust
HK SŽ Olimpija : Seewen 3:2
KSV Kapfenberg : Brasov 0:8

HDD Sij Acroni Jesenice : Fehérvári Titánok 6:4

Sobota, 18. avgust
Brasov : HK SŽ Olimpija 6:7*
19.00 KSV Kapfenberg – Seewen  (turnir štirih narodov)

*podaljšek

Preberite še:

Miha Verlič
Sportal Verličev je bil premalo
Jan Muršak
Sportal Jan Muršak o novem izzivu: Odločil sem se po tehtnem premisleku
Rok Tičar
Sportal Rok Tičar se seli na Kitajsko
David rodman
Sportal David Rodman se je vrnil na Jesenice
Jan Urbas Miha Verlič
Sportal Urbas in Verlič sta se odlično ujela tudi v klubu
Žiga Jeglič
Sportal Znano je, kakšna kazen je za olimpijski lapsus doletela Jegliča

 
Ne spreglejte