Šport > Nogomet
37 ogledov

Prvi večni derbi konec avgusta

NK Maribor Olimpija Ljubljana Ljudski vrt Pokal Slovenije Profimedias
Predstavniki NZS so izžrebali pare tekem 1. kola elitne slovenske lige za sezono 2017/18, ki bodo na sporedu 15. in 16. julija. Prav tako so znani pari uvodnega kroga Pokala Slovenije in pari prvega kola v 2. SNL.

Državni prvaki iz Maribora se bodo v uvodu pomerili v štajerskem derbiju z Aluminijem iz Kidričevega. Olimpija bo v Stožicah gostila Celje. Prvi večni derbi sezone med Ljubljančani in Mariborčani bo na sporedu v 7. krogu, 26. ali 27. avgusta v Stožicah.

Pokalne zmagovalce iz Domžal na prvi tekmi v novi sezoni čaka gostovanje pri Rudarju v Velenju. Gorica, še eden od klubov, ki se bo preizkusil v Evropi, bo v uvodu gostoval v Krškem. V petem obračunu bosta do prvih treh prvenstvenih točk v medsebojnem obračunu skušala priti oba novinca v ligi Ankaran Hrvatini in kranjski Triglav.

Cilji ekip, ki jih v 36 krogih skupaj čaka kar 180 tekem, bodo zelo različni. Drago Cotar iz Maribora je na današnjem žrebu le potrdil, da si vijoličasti spet želijo na vrh: "Logično je, da je cilj ubranitev naslova. Zato gremo v tekmovanje." Enake so najave v Ljubljani. Sebastjan Komel iz Gorice pa je še enkrat več poudaril smisel nogometa in športa: "Dober si samo toliko, kot si bil dober na zadnji tekmi, kar je vodilo za naprej."

Na prireditvi so podelili tudi nagrade najboljšim v minuli sezoni. Najboljši strelec lige je bil Nigerijec John Mary iz velenjskega Rudarja, ki je dosegel 17 golov.

Prva liga TS, 1. kolo:

Rudar Velenje - Domžale
Ankaran Hrvatini - Triglav Kranj
Maribor - Aluminij
Krško - Gorica
Olimpija Ljubljana - Celje

V pokalu brez prvoligaškega obračuna

Izžrebani so bili tudi pari 1. kroga Pokala Slovenije. Tekme bodo na sporedu 16. avgusta. V tem delu tekmovanja so proti Maribor, Olimpija Ljubljana, Domžale in Gorica.

Pari 1. kroga Pokala Slovenije:

Hotiza - Krka
Lušt Beltinci - Aluminij
Tabor Sežana - Rudar Velenje
Šoštanj - Triglav Kranj
Drava Ptuj - Brda
Nafta - Celje
Videm - Radomlje
Mura - Zarica Kranj
Koper - Korotan Prevalje
Šampion Celje - Tolmin
Ilirija 1911 - Krško
Akumulator Mežica - Jadran Dekani

Pari 1. kola 2. SNL:

Zarica Kranj - Drava Ptuj
Fužinar - Mura
Radomlje - Tabor Sežana
Ilirija 1911 - Krka
Nafta - Dob
Rogaška - Bravo
Veržej - Jadran Dekani
Brežice - Brda.

Komentarjev 1
  • marialorca 19:28 23.junij 2017.

    **** V tem delu tekmovanja so proti Maribor, Olimpija Ljubljana, Domžale in Gorica.****Pa ne no .... Ne verjamem, da so PROTI tekmovanju.