Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 12. 2017,
19.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

zlata medalja EuroBasket Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 11. 12. 2017, 19.00

6 let, 4 mesece

Dragić je bil tako utrujen, da se ne spomni ničesar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Goran Dragić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Edini slovenski košarkar, ki si kruh službi v ligi NBA, je v tej sezoni Goran Dragić. Z Miami Heat se srdito bori, da bi prišel v zgornji del vzhodne konference, ki prinaša končnico. Zaveda se, da bo to zanj najtežja sezona v karieri. Uspeh na evropskem prvenstvu in zlasti obveznosti po osvojeni zlati medalji so terjali davek. Počival bo poleti.

Miami je sezono začel v skladu s končnim izkupičkom prejšnjih. Na meji je za vstop v končnico. Z 12 zmagami in 13 porazi je na desetem mestu v vzhodni konferenci. Cilj je uvrstitev med najboljših osem, ki prinašajo izločilne boje.

Vhod v letošnjo sezono je bil zanj poseben. S Slovenijo je poleti osvojil EuroBasket, kar je terjalo davek pri utrujenosti. Kljub temu igra odlično, številke pa so precej podobne lanskim.

"Ta sezona bo najtežja v karieri. Že zdaj čutim na telesu. Ne smemo se predati. Vredno je bilo. Tega ne bom nikoli pozabil. Oddelati moram sezono in si potem spet napolniti baterije," je ob obisku v Miamiju za Planet TV dejal Goran Dragić.

"Nič se ne spomnim, pa sem pil vodo"

Zlata medalja je terjala svoj davek, posledice pa je čutil na telesu. | Foto: Vid Ponikvar Zlata medalja je terjala svoj davek, posledice pa je čutil na telesu. Foto: Vid Ponikvar S tem je dal vedeti, da sta evropsko prvenstvo in zlasti zlata medalja pustila posledice. Goran je namreč vložil veliko truda, da je Slovenija zgodovinsko stopila na najvišjo stopničko v Evropi. Ob vseh dodatnih obveznostih je bilo telo razumljivo utrujeno.

"Vzdušje ob prihodu z evropskega prvenstva je bilo krasno, vendar moram priznati, da sem bil tisto noč tako utrujen, da se prav ničesar ne spomnim, čeprav sem pil vodo. Veliko čustev je bilo. Sprejem je bil izjemen. Nikoli ga ne bom pozabil. Upam, da se bo to večkrat zgodilo," se je spomnil navijaške evforije ob vrnitvi v Ljubljano, kjer je košarkarsko reprezentanco pričakala ogromna množica ljudi.

Prav posebej ga je ganilo tudi darilo mame Dražena Petrovića. Biserka je namreč slovenskemu junaku podarila Draženov dres in o starejšem od bratov Dragić spregovorila same lepe stvari. Solza ob sprejemu darila ni mogel skriti.

"Utrujen sem bil in se nisem mogel več zadrževati"

Solzne oči, ko je prejel dres pokojnega Dražena Petrovića. | Foto: Solzne oči, ko je prejel dres pokojnega Dražena Petrovića. "Vedno sem skrival čustva. Kar se je zgodilo, se je zgodilo. Tako sem bil utrujen, da se nisem mogel več zadrževati. Toliko je bilo čustev in veselja. Ko ste mi predali dres, se nisem mogel več zadržati. Tega trenutka ne bom nikoli pozabil. Vemo, kaj je bil Dražen Petrović v košarki. Zahvalil bi se Biserki, da je dala moj dres v muzej. To nekaj pomeni. Da sem bil na pravi poti in trdo delal," je Gogi razložil, kako se spominja čustvenega trenutka, ko je v roke dobil dres košarkarske legende.

Čeprav je s košarko polno zaposlen, pa rad pogleda tudi proti svoji drugi športni ljubezni. Nogomet, zdaj tudi ameriški, je tisti, ki ga rad pogleda in ga mika tudi po končani karieri, o kateri pa razumljivo še ne razmišlja: "Ameriški nogomet si kdaj ogledam, tudi v živo. Zdaj več spremljam Dolphinse (Miami Dolphins), ker so tukaj. Večinoma sem spremljal navadni nogomet. Največ ligo prvakov in tudi slovensko ligo. To je šport, ki me zelo veseli. Ko se bom upokojil, bom potoval in si ogledal kakšne tekme angleškega prvenstva."

Ne spreglejte