Maribor derbi dobil tako, kot najbolje zna

Maribor je v Ljudskem vrtu z 1:0 premagal Olimpijo in jo tako za tri točke prehitel na prvem mestu prvenstvene razpredelnice.

Objavljeno
17. november 2017 17.59
Posodobljeno
17. november 2017 17.59
Nogomet Olimpija in Maribor. Ljubljana, 11. november 2017 [Nogomet,Olimpija,Maribor,Ljubljana]
L. Z.
L. Z.

Maribor - V 16. kolu prve slovenske nogometne lige je prva tekma požela daleč največ zanimanja, saj sta se v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Olimpija. Domačini so se veselili zmage z 1:0 in tako prevzeli vodstvo v prvenstvu. Odločil je kdo drug kot kapetan Marcos Tavares.

Tavaresov gol poživil igro

Mariborčani so povedli že v šesti minuti. Martin Milec je poslal predložek v kazenski prostor, Denis Klinar pa je žogo odbil. A le do Tavaresa, ki je z močnim strelom po sredini vrat premagal Aljaža Ivačiča. Zgodnji zadetek je poživil igro, tako da so si v prvi tretjini srečanja oboji pripravili še nekaj priložnosti.

V 32. minuti je Klinar po desni strani nevarno krenil proti mariborskemu golu, a namesto za strel se je odločil za podajo proti Abassu, njegov namen pa je predvidel Marko Šuler in prestregel žogo. Šest minut kasneje je Damjan Bohar lepo podal proti Daretu Vršiču, a je ta z desetih metrov meril previsoko. Dve minuti zatem je imel Vršič še lepšo priložnost. Povsem sam je stekel proti Ivačiču, gostje pa se lahko zahvalijo predvsem Vršičevemu oklevanju, da se prednost domačih ni podvojila.

Tudi drugi polčas je bil dinamičen, a ne tako kot prvi. V 88. minuti se je rezrervist Rok Kronaveter lepo obrnil na robu kazenskega prostora, sprožil nevaren strel, ki ga je Handanović odbil, Abass pa odbite žoge - iz resda ne preveč ugodnega položaja - ni uspel spraviti v mrežo.

Olimpija je pred šestimi dnevi prepričljivo ugnala Maribor na prvi četrtfinalni tekmi slovenskega pokala. Za zmago s tri proti nič je bil najprej natančen Issah Abass, nato pa je dva zadetka dodal še Nik Kapun. Povratni obračun bo 29. novembra v Ljudskem vrtu.



***
Postavi:

Maribor: Handanović, Viler, Billong, Šuler, Milec, Vrhovec, Kabha, Bohar, Vršič, Bajde, Tavares.

Olimpija: Ivačič, Štiglec, Bajrić, Ilić, Apau, Ćanađija, Tomić, Kapun, Alves, Klinar, Abass.

 

MARIBOR - OLIMPIJA

ČASOVNICA