Nogometni svet: Bielsa ni več trener Lilla, Hierro se vrača

Lille je po slabem začetku sezone odpustil Marcela Bielso, Fernando Hierro pa bo spet športni direktor španske reprezentance.

Objavljeno
23. november 2017 20.44
FBL-FRA-LIGUE1-NICE-MARSEILLE
N. Gr.
N. Gr.

Lille - Vodstvo francoskega nogometnega prvoligaša Lilla se je po slabem začetku sezone odločilo za menjavo na trenerski klopi. Marcelo Bielsa je poleti za okrepitve zapravil 60 milijonov evrov, a na prvih 13 tekmah nove sezone zmagal le trikrat, zato je vodstvu kluba prekipelo. Začasno ga bo zamenjal Luis Campos. Bielsa je v trenerski karieri vodil Argentino, Čile, Athletic Bilbao, Marseille in Lazio, kjer pa je vzdržal vsega dva dni.

Robinho obosjen posilstva

Nekdanji veliki talent svetovnega nogometa Robinho se je znašel v velikih težavah. Sodišče v Milanu ga je obsodilo na devet let zaporne kazni zaradi posilstva 22-letnega dekleta iz Albanije, ki naj bi se zgodilo leta 2013, ko je Robinho še igral za rossonere. Robinho se bo na odločitev sodišča bržkone pritožil, to pa zanj ni prvi tovrstni primer. Pred leti ga je posilstva obtožilo že dekle iz Anglije, a je kasneje obtožbo umaknilo.

Fernando Hierro spet športni direktor Španije

Nekdanji španski nogometni zvezdnik Fernando Hierro bo pred svetovnim prvenstvom v Rusiji spet okrepil strokovno vodstvo španske reprezentance. Kot je danes sporočila španska zveza RFEF, se bo Hierro vrnil na mesto športnega direktorja. Preden se je podal v trenerske vode, je že bil športni direktor ekipe in z njo leta 2010 zmagal na SP.

Po tem uspehu se je sam odločil za konec sodelovanja, pozneje je bil pomočnik trenerja pri madridskem Realu, sam je vodil ekipo Ovieda v drugi ligi. Zdaj so se Španci odločili, da bo najboljši v vlogi, ki jo je že opravljal med letoma 2007 in 2010 ter takrat v najbolj uspešnih letih za špansko izbrano vrsto dosegel zmagi tako na SP 2010 kot pred tem na EP 2008.

V Španiji številni pričakujejo, da se bo njegova vrnitev na direktorsko mesto le nekaj mesecev pred mundialom poznala pri izboljševanju odnosov med igralci in vodstvom zveze; ti so po letošnji aferi in aretaciji predsednika Angela Marie Villarja zaradi korupcije na precej nizki ravni.