Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
17. 8. 2018,
22.39

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,27

Natisni članek

Claudio Marchisio Juventus

Petek, 17. 8. 2018, 22.39

5 let, 8 mesecev

Zadnji dan prestopnega poletnega roka v Italiji

Ronaldo ostal kralj, prvič zapravili preko milijardo evrov

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,27
Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo se je za več kot 100 milijonov evrov preselil v Torino. | Foto Getty Images

Cristiano Ronaldo se je za več kot 100 milijonov evrov preselil v Torino.

Foto: Getty Images

V Italiji se je končal zadnji dan prestopnega poletnega roka. Rekord tega poletnega prestopnega roka na Apeninskem polotoku je zadržal Cristiano Ronaldo, ki je iz Reala v Juventus prestopil za 117 milijonov evrov. Za prestop zadnjega dne je poskrbel AC Milan, ki je za 25 milijonov evrov iz Villarreala pripeljal Španca Samuja Castilleja.

Kepa
Sportal Mourinho se drži za glavo, Kloppu se smeji, izjemen prestop mladega Hrvata!
Sportal Niti Cristiano Ronaldo se ni izognil krstu #video

V Italiji so v tem poletju rekordno zapravljali. Že v preteklem poletju je 20 najboljših klubov v serii A zapravilo več kot 900 milijonov evrov, v tem pa so tako kot Angleži prebili mejo milijardo evrov.

Največ je zapravljal Juventus, ki je za nove okrepitve na čelu z nakupom Cristiana Ronalda zapravil več kot 250 milijonov evrov. Več kot sto milijonov sta za nakupe zapravila še Roma in AC Milan.

Kot rečeno so z nakupi že 9. avgusta končali Angleži, nogometna poletna tržnici pa je odprta še v Španiji, Franciji in Nemčiji. Tam bo poletni prestopni rok končan standardnega 31. avgusta.

Zapravili za okrepitve:

Skupaj: 1.135.850 evrov
Povprečno na vsak klub: 56.792.500 evrov

Zaslužili s prodajo igralcev:

Skupaj: 819.400.000 evrov
Povprečno na vsak klub: 40.970.000 evrov

Kdo je zapravil največ:

Juventus: 256,9 milijona evrov 
Roma: 136,5 milijona evrov
AC Milan: 122,5 milijona evrov
Inter: 77,5 milijona evrov
Napoli: 71,5 milijona evrov
Torino: 48,9 milijona evrov
...

Kdo je bil najdražji:

Cristiano Ronaldo (Real Madrid->Juventus): 117 milijonov evrov
Joao Cancelo (Valencia->Juventus): 40,4 milijona evrov
Douglas Costa (Bayern->Juventus): 40 milijonov evrov
Radja Nainggolan (Roma->Inter): 38 milijonov evrov
Leonardo Bonucci (AC Milan->Juventus): 35 milijonov evrov
Mattia Caldara (Juventus->AC Milan): 35 milijonov evrov
Fabian Ruiz (Betis->Napoli): 30 milijonov evrov

Kaj se je dogajalo zadnji dan prestopnega roka v Italiji?

Udinese ima še dva: To sta poljski napadalec Lukasz Teodorczyk, ki je iz Anderlechta prišel za sedem milijonov evrov, in Italijan Marco D'Alessandro. Slednji bo v Vidmu igral kot posojen nogometaš Atalante.

Milanov novi trojček (Laxalt, Castillejo, Bakayoko) pozira fotografom:

Konec je! Velikega prestopa srbskega zvezdnika Sergeja Milinkovića Savića iz Lazia v AC Milan nismo dočakali, čeprav so številni že poročali, da je že vse dogovorjeno. Največji zapravljivec je tako ostal Juventus, ki bo lovil že osmo zaporedno italijansko krono, sledita pa mu Roma in AC Milan.

Iz Liverpoola v Cagliari: Iz Anglije se v Italijo preselil estonski branilec Ragnar Klavan, ki je zadnji dve sezoni igral pri Liverpoolu. Cagliari Calcio je zanj plačal le 1,3 milijona evrov.

Vrača se v Italijo: na Apeninski polotok se je vrnil tudi italijanski napadalec Simone Zaza. Kot nogometaš Valencie bo pri Torinu igral kot posojen nogometaš. Vrednost izposoje je dva milijona evrov.

Napoli ima novega vratarja: kar smo poročali že v četrtek, je zdaj tudi uradno. Vratar Arsenala David Ospina bo eno sezono pri Napoliju igral kot posojen nogometaš. Neapeljčani ga bodo lahko po sezoni odkupili za le štiri milijone evrov.

David Ospina
Sportal Kolumbijec je že odigral zadnjo tekmo za Arsenal

Tudi Leo Štulac ima novega soigralca: to ni nihče drug kot nekdanji zvezdnik Arsenala, Gervinho. Reprezentant Slonokoščene obale je nazadnje igral na Kitajskem pri ekipi Hebei China Fortune, zdaj pa bo kariero nadaljeval pri Parmi. Italijanski ekipi zanj ni bilo treba plačati odškodnine, saj je bil Gervinho prost igralec. Pri Parmi bo ostal do leta 2021, so sporočili iz kluba.

To ni edini prestop AC Milana: v prestolnico mode se seli tudi Urugvajec, Diego Laxalt, ki je do zdaj branil barve Genoe. 

Prestop dneva: AC Milan je za 25 milijonov evrov v svoje vrste pripeljal nogometaša Villarreala, Španca Samuja Castilleja. V nasprotno smer se je napotil kolumbijski napadalec Carlos Bacca, ki je v Milanu v pretekli sezoni igral kot posojen nogometaš. Rumena podmornica je zanj plačala sedem milijonov evrov.

Legenda se poslavlja: Claudio Marchisio in Juventus sta sporazumno pretrgala pogodbo. Izkušeni 32-letni otrok stare dame je zdaj prost igralec, a glede na njegovo kakovost mu ne bo težko najti novega delodajalca.

Čustveno slovo Claudia Marchisia. | Foto: Reuters Čustveno slovo Claudia Marchisia. Foto: Reuters

Italijanski reprezentant je bil del Juventusove družine vse od leta 1993. V tem času je zbral 389 nastopov in dosegel 37 zadetkov. S Torinčani je osvojil sedem naslovov italijanskega prvaka, štiri pokalne, v sezoni 2012 pa je z italijansko reprezentanco osvojil naslov evropskega podprvaka.

''Tako on kot mi smo skupaj živeli svoje sanje. Da smo bili lahko del njegove športne poti, je privilegij in čast. Še vedno nam ga bo veselje gledati, ne glede na to, kateri dres bo oblekel v prihodnje. Hvala za vse, Claudio. Želimo ti le najboljše,'' so zapisali pri Juventusu.

Marchisio je imel zadnji dve sezoni velike težave s poškodbami. Še posebej hudo je staknil aprila 2016, ko si je strgal kolensko križno vez. V zadnjih dveh sezonah je zbral zgolj 49 nastopov in dosegel dva zadetka.

Kam ga bo pot vodila v prihodnje, še ni znano. Ni izključeno, da bi vezist lahko okrepil kakšnega izmed preostalih italijanskih klubov v seriji A, omenja pa se tudi ameriška liga MLS, kjer trenutno navdušuje Wayne Rooney

Rene Krhin izgubil soigralca: Slovenskega reprezentanta je pri Nantesu zapustil nogometaš iz Slonokoščene obale Koffi Djidji, ki bo po novem kot posojeni nogometaš igral pri Torinu.

Luka Krajnc dobil družbo: V Frosinone se je za preselil Kostoričan Joel Campbell, ki je veliko obetal, a se pri Arsenalu nikoli ni naigral. Višina odškodnine ni znana.

Preberite še:

Paul Pogba
Sportal Mourinho zanika spor: Prosim ne širite laži
Sportal Navijač, ki spi z dresom rumene družine #video
NK Olimpija NK Maribor 2
Sportal Maribor v Stožicah odpihnil Olimpijo! #video
Blaž Vrhovec
Sportal Vezist Maribora je bil pošten: Tudi mi bi počeli enako …
Ne spreglejte