profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 23.08.2016 22:43:28

Porto potopil Romo

Reuters
Nocoj je bilo na sporedu prvih pet povratnih tekem zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Tekmi v Rimu je veljalo največ pozornosti, tam sta si nasproti stala Roma in Porto.

Pravzaprav naj bi v slogu italijanske ekipe Roma večino dela opravila že prejšnji teden. Ko se klub z Apeninskega polotoka vrne domov, ne da bi izgubil, pri tem pa za nameček še doseže zadetek, potem je pot v naslednji krog oziroma do skupne zmage na stežaj odprta. Lepo zapreš poti do svojega gola, čakaš na protinapade in še enkrat ali dvakrat udariš, da dokončaš delo.

Vsaj zdi se tako. Ali pa bi morali vseeno reči, da je bilo včasih tako. Sinoči je v Rimu to tezo že v osmi minuti postavil na glavo Felipe. In to z glavo! Po podaji s prostega strela je bil na pravem mestu, kar mu ob statični domači obrambi niti ni bilo težko. Teorija adijo!

Morda je bila v tem primeru že tako ali tako v štartu postavljena narobe, ker je Romi nasproti vendarle stal Porto, ki je že ničkolikokrat bil take in podobne bitke, celo več od Rome, in ima igralce, ki so sposobni tudi sredi Rima pritisniti domače moštvo ter ga spraviti v težave.

Te so za Romo postale še veliko večje, ko je pred koncem prvega polčasa rdeči karton prejel kapetan Daniele De Rossi. No, vsaj mislili so gostitelji, da so veliko večje. Pa je šlo še na slabše, ko je že v peti minuti nadaljevanja rdeče videl tudi Emerson Palmieri in so Italijani ostali zgolj z devetimi možmi na igrišču.

Milina za Portugalce! Sploh se jim ni bilo treba postaviti obrambno, da bi zadržali vodstvo, zdaj so bili oni tisti, ki so imeli glavno besedo na zelenici. Z dvema možma manj Rimljani seveda niso imeli prav nobenih možnosti.


Tja do 73. minute so vsaj še lahko upali, da jim po (ne)sreči uspe izenačiti, ko pa je Miguel Layun dal drugi zadetek, je bila ladja potopljena. Corona je dve minuti pozneje le še zabil zadnji žebelj v rimsko krsto in Portugalce dokončno popeljal v ligo prvakov.

Slednjo bo spet videl tudi Celtic, kar se je po prvi tekmi z izraelskim Hapoelom Beer Sheva tako ali tako zdelo samoumevno. Pa je bilo vse drugo kot to. Izraelci so bili zelo blizu temu, da naredijo preobrat. Tega je skušal napraviti tudi Villarreal v Monte Carlu, čeprav je bil zaradi poškodb brez nekaterih nosilcev igre. Ni ravno postavil avtobusa pred svoj kazenski prostor, a Monaco je v prvem polčasu z vsemi silami branil svoj gol in bil lahko srečen, da ni prejel zadetka ter tako še vedno imel lepo prednost s prve tekme.


Povratne tekme zadnjega kroga
Hapoel Beer Sheva - CELTIC 2:0 (2:5), LEGIA - Dundalk 1:1 (2:0), Roma - PORTO 0:3 (1:1), Viktoria Plzen - LUDOGOREC 2:2 (0:2), MONACO - Villarreal 1:0 (2:1)
V sredo: Rostov - Ajax (1:1), Salzburg - Dinamo (1:1), Apoel - FC København (0:1), Manchester City - Steaua (5:0), Borussia M. - Young Boys (3:1)

Opomba: v oklepaju so izidi prvih tekem.

Članki iz rubrike