Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
15. 8. 2018,
12.40

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,31

Natisni članek

Nick Kyrgios teniški globus Borna Ćorić

Sreda, 15. 8. 2018, 12.40

5 let, 8 mesecev

Tenis, Cincinnati

Avstralec v hudi zadregi, na igrišče je prišel brez teniških copat #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,31

Ne, tokrat avstralski igralec Nick Kyrgios ni naredil nobene neumnosti ali nešportne poteze. Tokrat je sam sebe spravil v neroden položaj. V torek je pred začetkom dvoboja ugotovil, da v svoji torbi nima teniških copat, kar ga je spravilo v zadrego.

Nick Kyrgios se je v torek v prvem krogu meril z Američanom Denisom Kudlo. Dvoboj je postal zanimiv, še preden se je sploh začel. Avstralec Kyrgios je na igrišče prišel v košarkarskih copatah, znan je kot velik ljubitelj košarke.

kyrgios | Foto: YouTube Foto: YouTube

Zmeden je iskal po svoji torbi

Trenutek za tem smo lahko videli, kako zmedeno pregleduje vse kotičke svoje teniške torbe, in takoj je bilo jasno, da nekaj ni povsem v redu. "Čakaj, kaj!" je bilo mogoče slišati Nicka, ki je za tem glavnemu sodniku priznal, da je v garderobi pozabil teniške copate.

Tako je v nogavicah hodil po igrišču in iskal nekoga, ki bi mu lahko prinesel prave copate. Nato je 18. igralec sveta v zadregi stopil do svojega nasprotnika. "V slačilnici sem pozabil svoje copate, oprosti." Zagata je bila rešena, ko jih je nekaj trenutkov za tem le dobil, tako da mu ni bilo treba igrati v košarkarskih.

Novak Đoković
Sportal Poglejte, kdo je med dvobojem ponagajal Đokoviću #video

V dvoboju je dosegel 39 asov. | Foto: Reuters V dvoboju je dosegel 39 asov. Foto: Reuters Dvoboj končal z asom

Lanskemu finalistu Cincinnatija se je uspelo prebiti v drugi krog, ko je po treh nizih premagal 77. igralca sveta. Dvoboj se je končal z izidom 6:7 (2), 7:5, 7:6 (9). Kyrgios je prikazal nekaj izjemnih točk. Zelo dobro od rok mu je šel tudi začetni udarec, saj je Kudli zabil 39 asov. Zadnjega je dosegel pri točki za končno zmago, ko je imel drugi servis.

"Mislil sem si, da ne morem še enkrat zgrešiti, zato sem šel tudi v drugo na vso moč," je po dvoboju opisal svojo zaključno točko.

Nick Kyrgios ima že nekaj časa težave s kolkom. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nick Kyrgios ima že nekaj časa težave s kolkom. Foto: Guliverimage/Getty Images

Za njim je težko leto

Kyrgiosu, ki je bil pred časom že na trinajstem mestu svetovne lestvice, letos zaradi poškodb ne gre vse po načrtih. "Težko leto je za mano. Začel sem zelo dobro, potem pa sem si očitno poškodoval komolec. Nato sem imel težave še s kolkom. Veliko razmišljam, kaj storiti s kolkom. Je veliko drugih možnosti, preden se odločim za operacijo ali kaj drugega," je še povedal 23-letni teniški igralec.

V sredo ga v Cincinnatiju v drugem krogu čaka Hrvat Borna Ćorić. Do zdaj sta igrala dvakrat, izid pa je neodločen. Nazadnje sta igrala predlani v Cincinnatiju, ko je bil po treh nizih boljši Ćorić.

Stefanos Tsitsipas
Sportal Po junaškem tednu hitro slovo mladega Grka, Federer brez težav
Ne spreglejte