Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

nu
nu
0 17.08.2017 13:52:06

Čustveni izbruh bivšega trenerja Olimpije: Tega nismo želeli!

www.alesfevzer.com
V Olimpiji ni bil dolgo, a je v ljubljanskem klubu pustil velik pečat.

Srbski strokovnjak Marko Nikolić je moral po neumnosti hitro zapustiti zeleno-bele. Po slovenski pustolovščini se je vrnil v Partizan, z njim v prejšnji sezoni osvojil naslov državnega prvaka, poleti pa se je spet preselil.

Tokrat ga je pot odpeljala v našo soseščino, sedel je na klop dvakratnega madžarskega prvaka Videotona. S slednjim pa se bo ob 21. uri v Beogradu srečal ravno s 'svojimi' črno-belimi. Žreb je želel, da se bosta kluba udarila v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo Europa.


"Čustva so prisotna, lagal bi, če bi trdil, da je drugače. Partizan je naša hiša, institucija, dom za vsakega od nas, česar nam ne more nihče vzeti. To je naš intimni občutek in tega se ne da izmeriti, tako kot nobene ljubezni," je dejal srbski strokovnjak, ki je poudaril, da mora biti profesionalen, saj ga ljudje na Madžarskem pošteno plačujejo, da opravlja svoj posel. "Maksimalno so korektni in moramo dati svoj maksimum. Prišli smo do zadnjega kroga kvalifikacij za ligo Europa, žreb nam je namenil Partizan. To pa je tekmec, ki ga nismo želeli. Naše moštvo počasi postaja borbena in zmagovalna ekipa, zaradi česar sem zelo vesel. Z izločitvijo Bordeauxa smo naredili senzacijo. Zdaj živimo male sanje, te pa so, da smo tik pred skupinskim delom lige Europa."

Pri tem je Nikolić povedal, da je prednost njegove zasedbe, da je za Partizan uvrstitev v skupinski del lige Europa skoraj nuja. "Glede na to, da sem bil kar nekaj časa v Partizanu, vem, da Partizan skoraj mora v ligo Europa. To zna biti priložnost za nas. V Beogradu ne bo prišlo do odločitve, ostane še 90 minut na Madžarskem. Ves čas moramo biti osredotočeni, če želimo iztržiti dober rezultat, nimamo pravice narediti napako. Nezadovoljen sem, ker igramo pred praznimi tribunami. Veliko lepše bi bilo, če bi bile polne, ker to ne bo nogometno vzdušje. Kdor se bo temu bolj prilagodil, mu bo lažje," je končal Nikolić.

Za Videoton bosta nocoj nastopila en nekdanji član Olimpije Ezekiel Henty in nesojeni zmaj Danko Lazović.

Članki iz rubrike