Liga prvakov: branilci naslova začeli z zmago, Ronaldo pa z rdečim kartonom

Tudi drugega dne prvega kola skupinskega dela lige prvakov je Real s 3:0 premagal Romo, City je presenetljivo izgubil proti Lyonu, Juventus pa zmagal kljub izključitvi Ronalda.
Fotografija: Cristiano Ronaldo je že v prvem polčasu končal tekmo z rdečim kartonom. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo je že v prvem polčasu končal tekmo z rdečim kartonom. FOTO: Reuters

Glavna zgodba sredinega večera je zagotovo Cristiano Ronaldo, ki si niti v najhujših sanjah ni predstavljal, da se bo njegova kariera v Juventusovem dresu v ligi prvakov začela tako slabo. Ronaldo je v 29. minuti naredil prekršek na robu Valenciinega kazenskega prostora nad igralcem brez žoge, sodnik pa je ocenil, da je bilo to dovolj za neposredni rdeči karton. Ronaldo ni mogel verjeti svojim očem, odločitev je bila, milo rečeno, sumljiva, a Portugalcu ni preostalo drugega, kot da zapusti igrišče. Juventus je kljub vsemu zmagal proti Valencii z 2:0, junak je bil Miralem Pjanić, ki je dosegel oba zadetka. 

Manchester City je izgubil še tretjo zaporedno domačo tekmo v LP, tokrat je bil boljši Lyon, ki je povedel že z 2:0, na koncu pa zadržal nalet sinje modrih za veliko zmago z 2:1. Real se ni preveč mučil z Romo, boljši so bili že v večjem delu prvega polčasa, a je zadel šele Isco s prostega strela na koncu prvega dela, za zmago s 3:0 sta zadetka prispevala še Gareth Bale in Mariano. 



Bayern se ni pretirano namučil na gostovanju v Lizboni, kjer je Benfico premagal po zaslugi zadetkov Roberta Lewandowskega in Renata Sanchesa. Prav vrnitev Sanchesa je bil glavna zgodba večera, nekdanji igralec Benfice je proti nekdanjemu klubu dobil priložnost in Niku Kovaču z zadetkom dokazal, da lahko pripomore k uspešni sezoni Bayerna. 

Manchester United je s 3:0 premagal Young Boys, dvakrat je zadel Paul Pogba, Viktoria Plzen in CSKA Moskva pa sta remizirala. Na prvih dveh tekmah je Ajax s kar 3:0 odpravil AEK, Šahtar pa je z 2:2 remiziral s Hoffenheimom. 

Potek tekem

Na tekmi v Amsterdamu sta bili ekipi v prvem polčasu zelo izenačeni, na drugi tekmi pa je bil razplet prvega polčasa precej nepričakovan. Hoffenheim je na začetku sezone v precej slabi formi, a je kljub temu povedel že v šesti minuti proti Šahtarju, Ukrajinci so sicer izenačili, a je Nordtveit Nemce v 38. minuti še drugič povedel v vodstvo. 

Ajax je povedel takoj na začetku drugega polčasa, ko je zadel argentinski reprezentant Tagliafico, zasluženo zmago na polni Johan Cruyff Areni pa je sredi drugega dela potrdil van de Beek. Najlepši zadetek večera (do zdaj) je tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom z volejem dosegel Tagliafico za končnih 3:0. Tudi Šahtar se je v drugem polčasu izvlekel in iztržil vsaj remi z 2:2 proti Nemcem. 

Na večernih tekmah je v prvem polčasu presenetljivo predvsem vodstvo Lyona v Manchestru proti Cityu, Roma pa po zaslugi Robina Olsena ohranja izid 0:0 na Santiago Bernabeu. Najbolj presenetljiva novica prihaja iz Valencie, kjer je Cristiano Ronaldo debi v ligi prvakov v majici Juventusa začel na najslabši možen način, že v 29. minuti je dobil direktni rdeči karton in predčasno odšel v slačilnico. Na forumih so se takoj vnele burne debate, če je bila izključitev Cristiana res zaslužena ali ne, počasni posnetki so pokazali, da je bilo kontakta ob prekršku Ronalda res malo, rdeči karton pa najbrž neupravičen.

Stara dama se je pobrala po šoku in na koncu prvega polčasa povedla, zadel je Miralem Pjanić z enajstmetrovke. Povedel je tudi Real, Isco je z izjemnim prostim strelom ugnal sicer zelo razpoloženega Robina Olsena, Lyon pa je z lepim zadetkom Nabila Fekira še povečal vodstvo proti Cityju. 
 

Liga prvakov: 


Ajax : AEK 3:0 (1:0)
Tagliafico 46, 90, van de Beek 77.

Šahtar : Hoffenheim 2:2 (1:2)
Ismaily 27, Maycon 81; Grillitsch 6, Nordtveit 38.

Benfica : Bayern 0:2 (0:1)
Lewandowski 10, Sanches 54.

Manchester City : Lyon 1:2 (0:2)
B. Silva 67; Cornet 26, Fekir 43.



Viktoria Plzen : CSKA Moskva 2:2 (2:0)
Krmenčik 29, 41; Chalov 49, Vlašić 94.

Real Madrid : Roma 3:0 (1:0)
Isco 45, Bale 58, Mariano 92.

Valencia : Juventus 0:2 (0:1)
Pjanič 45 (11m), 50 (11m).

Young Boys : Manchester United 0:3 (0:2)
Pogba 35, 43 (11m), Martial 66.

Preberite še:

Komentarji: